SUTE de percheziții la evazioniști, inclusiv la Constanța / Printre suspecți, șefi ai ANAF și un senator

413
SUTE de percheziții la evazioniști, inclusiv la Constanța / Printre suspecți, șefi ai ANAF și un senator - mascatidescinderi1-1343112088.jpg

Articole de la același autor

Acțiune de amploare a procurorilor DIICOT desfășurată în această dimineață. Oamenii legii, însoțiți de mascați, au descins la 256 de adrese, din București, Giurgiu, Argeș, Ilfov, Buzău, Gorj, Dolj, Timiș, Bihor, Constanța și Vâlcea.

Este vizat un grup infracțional organizat cu legături transfrontaliere, specializat în obținerea unor importante beneficii financiare, ca urmare a derulării unor operațiuni de import sau achiziții / livrări intracomunitare de bunuri, neînregistrarea în documentele contabile a operațiunilor realizate și / sau înregistrarea de operațiuni nereale, în scopul obținerii rambursării ilegale de TVA.

În mod concret, activitatea infracțională a vizat tranzacțiile comerciale intracomunitare cu zahăr și a gravitat în jurul următoarelor firme sau grupuri de firme, menționate în comunicatul de presă al DIICOT:

- S.C. LEMARCO S.A. București – reprezentată de învinuitul Tudor Constantin.

- S.C. DUCTIL ROM S.A. București – reprezentată de învinuitul Sorin Stuparu.

- S.C. NOVICIO FOOD & BEVERAGE S.R.L. Ilfov - reprezentată de învinuitul Nicole Saikaly.

- S.C. VEGA TRADE COMODITIES S.R.L. Giurgiu – reprezentată de învinuiții Sorin Adrian Găzdac și Raluca Livia Ioana Găzdac.

Activitatea infracțională a acestor învinuiți, a fost sprijinită în diferite forme, de către numiții:

- Nicușor Drăgan, director general adjunct în cadrul A.N.A.F.;

- Dan Stroe, director achiziții în cadrul A.N.A.F.;

- Elena Mădălina Năipeanu, angajat D.G.F.P. Giurgiu;

- Nadia Păcală, comisar în cadrul Gărzii Financiare Centrale;

- George Popa, Bogdan Ionescu, Marin Zăbavă, - comisari în cadrul Gărzii Financiare Giurgiu.

De asemenea, activitatea infracțională realizată de către învinuiți pe raza județului Giurgiu, a fost sprijinită de către învinuitul Octavian Grecu zis "BUTOANE".

La activitatea infracțională a contribuit și numitul Cezar Măgureanu, dar, dată fiind calitatea acestuia de senator în Parlamentul României, contribuția acestuia va fi analizată într-o cauză penală separată.

Cercetările efectuate până la această dată au concluzionat faptul că, în perioada anilor 2010 – 2012, prin crearea unui circuit evazionist complex, prejudiciul cauzat bugetului de stat depășește suma de 40 milioane de euro anual.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală urmează a fi conduse, în vederea audierii, aproximativ 125 de persoane, față de care s-a început urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, prev. și ped. de art. 7 din Legea nr. 39/2003, evaziune fiscală, prev. și ped. de art. 4, 8, 9 din Legea nr. 241/2005 și spălarea banilor, prev. și ped. de art. 23 din Legea nr. 656/2002.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6488 secunde