Sute de persoane suspecte de Covid-19 și 111 infecții, în județul Constanța

1760
Sute de persoane suspecte de Covid-19 și 111 infecții, în județul Constanța - fondsute-1585856378.jpg

Articole de la același autor

111 cazuri de infecție cu coronavirus au fost confirmate, până ieri, la orele prânzului, la Constanța. Deși nu sunt atât de multe precum în alte județe, deja un spital este aproape complet ocupat, așa că autoritățile locale se pregătesc să-i primească pe ceilalți pacienți în alte unități sanitare.



Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus se apropie de un nou prag psihologic - 3.000. Până ieri, au fost confirmate 2.738 de cazuri de infectare cu Covid-19, pe teritoriul țării noastre, cu 278 mai multe decât miercuri, 1 aprilie. 267 de persoane au fost deja declarate vindecate, însă 94 nu au mai putut fi salvate.

În județul Constanța, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, sunt înregistrate 111 persoane infectate cu noul coronavirus. 13 au fost deja externate, iar un vârstnic a murit. Se așteaptă însă ca numărul celor care vor contacta virusul să crească în perioada următoare, așa că Direcția de Sănătate Publică Constanța a elaborat un plan prin care eforturile sistemului sanitar din județ să fie împărțite eficient.



Astfel, principala unitate medicală implicată în tratarea pacienților confirmați cu coronavirus este Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, care dispune de un total de 120 de paturi și 10 locuri în terapie intensivă.
"Spitalul este dedicat exclusiv tratării cazurilor de infectare cu Covid-19. Pacienții non-Covid cu boli infecțioase vor fi tratați la Spitalul Militar de Urgență Constanța, care va funcționa ca suport pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase. Spitalele de pneumologie au fost desemnate spitale suport și vor primi cazurile ușoare și medii de infectare cu coronavirus", explică prefectul județului Constanța, George Niculescu.

Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie are o capacitate de 100 de paturi, destinate pacienților cu Covid-19. De asemenea, Secția Exterioară din Agigea a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, organizat în sistem pavilionar, are dedicat un număr de 80 de paturi pentru tratarea cazurilor cu coronavirus. Totodată, secția exterioară va continua să trateze, într-un pavilion separat, cazurile grave de TBC gestionate până acum de Spitalul de Pneumoftiziologie.



Reorganizare în toate unitățile sanitare de stat și private


Pentru cazurile de coronavirus care prezintă patologii diferite față de cele respiratorii, dar și pentru gravidele infectate, Spitalul Municipal Medgidia a fost desemnat unitate de suport, având toate specialitățile, inclusiv un bloc operator dotat corespunzător pentru intervenții chirurgicale. La Medgidia, au fost alocate 150 de paturi pentru pacienții cu Covid-19. De asemenea, mămicile care urmează să nască, dar nu sunt infectate vor fi distribuite la alte maternități din județ, inclusiv în unități private.

Doar pentru pacienți cu coronavirus va fi și spitalul militar mobil de pe stadionul "Portul". Unitatea va avea 55 de paturi și va trata cazurile ușoare și medii. În plus, sistemul prevede și un număr de 120 de paturi pentru carantină.



În cazul în care toate aceste unități vor fi depășite de numărul de cazuri confirmate cu Covid-19, sistemul medical județean va beneficia și de suportul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, care în prezent are o capacitate de aproximativ 1.300 de paturi, dintre care 50 în terapie intensivă. În curtea SCJU, va fi montat un cort de pretriaj, unde vor fi consultate persoanele aflate în autoizolare sau carantină. Pentru intervențiile chirurgicale la pacienți care au și Covid-19, secția de Chirurgie Plastică va fi dedicată exclusiv acestui scop. De asemenea, Spitalul Județean va beneficia, pentru pacienții care prezintă alte afecțiuni, diferite de cele raportate de coronavirus, de sprijinul spitalelor private cu capacitate de terapie intensivă.


"Alături de specialiștii în domeniu, de medicii constănțeni și de autorități, ne-am pregătit și pentru cele mai dificile scenarii. Trebuie să fim pregătiți pentru orice evoluție a răspândirii virusului Covid-19, iar în acest sens, sistemul sanitar din Constanța a fost adaptat pentru a putea răspunde unui număr mare de infectări, dar și pentru a nu neglija pacienții care suferă de alte afecțiuni și care au mare nevoie de asistență medicală", a anunțat prefectul George Niculescu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3711 secunde