Sute de reprezentanți ai MAI, alături de câini specializați, vor asigura măsurile de siguranță la Neversea

246
Sute de reprezentanți ai MAI, alături de câini specializați, vor asigura măsurile de siguranță la Neversea - neversea2019-1562147375.jpg

Articole de la același autor

În fiecare zi de festival, la Neversea, vor fi prezenți aproximativ 250 de luptători ai Grupărilor de Jandarmi Mobile Constanța și Bacău, 100 de polițiști din cadrul I.P.J. Constanța (Poliție Rutieră, Ordine Publică și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale), sprijiniți de Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța, Garda de Coastă, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța, IGI Constanța și Poliția Locală vor asigura măsurile de securitate pentru toți participanții la acest eveniment.


Pe toată perioada desfășurării festivalului Neversea, lucrătorii MAI vor asigura măsurile de securitate în zona desfășurării evenimentului, vor institui elemente de prefiltrare pe traseele de sosire și plecare a participanților. Poliția rutieră va asigura măsurile de restricționare și fluidizare a traficului rutier din proximitatea evenimentului.


Garda de Coastă participă cu 55 de polițiști de frontieră, o șalupă de supraveghere și control portuar precum și o ambarcațiune de abordaj, control și salvare.


De asemenea, ISU Dobrogea Constanța va avea mai multe autospeciale de stins incendii; trei puncte de prim ajutor, încadrate cu câte un medic și doi paramedici; 10 echipe de prim ajutor (PA), cu câte doi paramedici/echipă; două pentru asistență medicală de urgență și descarcerare: două posturi medicale avansate de tip II ; trei autospeciale de transport personal și victime multiple, încadrate cu câte un medic, un asistent și doi paramedici; trei pentru cercetare CBRN: 


Misiunile de salvare din mediul acvatic vor fi asigurate cu ambarcațiunea TARGA care va staționa în Portul Tomis, iar periodic, pe timpul nopții în intervalul orar 20.00 – 07.00, va patrula travers de festivalul NEVERSEA sau va asigura prin staționare la ancoră, în zona golfului Plajei Modern. Pe toata perioada festivalulului trei scafandrii vor fi pe ambarcatiune.
La misiune vor fi ajutați și de ciobăneștii germani Pancho, Herta, Tomiță, Roby, Marco, Ben și Silva.


Participanții sunt rugați să nu vină la eveniment cu bagaje voluminoase pentru că nu este permisă intrarea cu ele (dimensiunea maximă 21cm x 29cm) .


Reprezentanții forțelor de ordine reamintesc tuturor participanților că, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, este interzisă prezența la acest tip de eveniment a persoanelor care au asupra lor substante halucinogene, iritant lacrimogene sau cu efect paralizant, arme de orice fel, materiale explozive sau incendiare, dispozitive pentru șocuri electrice ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a acestuia.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3255 secunde