Tăierea normei de hrană și amenințarea disponibilizărilor scot polițiștii în stradă

743
Tăierea normei de hrană și amenințarea disponibilizărilor scot polițiștii în stradă - f5d9c08c602145792a1095e92ce0dc73.jpg
Un adevărat scandal a pornit, ieri, la nivel național, după ce reprezentanții MAI
au anunțat în teritoriu că norma de hrană a polițiștilor va fi redusă.

Reprezentanții sindicatelor au amenințat că, de luni, vor începe protestele, mai ales că din salariile oamenilor, și-așa lovite de criză, vor dispărea câteva sute de lei, pentru foarte mulți dintre aceștia fiind banii de rate ori de supraviețuire.
La scurt timp, ministrul Administrației și Internelor, Traian Igaș, a ieșit la rampă și a încercat să potolească spiritele, spunând că norma de hrană care a fost redusă pentru polițiști în luna iunie, va fi primită în integralitate începând cu luna iulie.

Norma de hrană, diminuată doar în luna iunie
"Diminuarea normei de hrană se aplică pe luna iunie, iar din iulie, banii se vor primi în integralitate. Diferența de bani pe care i-am oprit acum pe norma de hrană va fi recuperată în trimestrul III. Adică de la 130 de lei, la 400-500-600 de lei. Avem un buget care, în al doilea trimestru al lui 2011, ne obligă să recurgem la reducere în rândul angajaților Ministerului Administrației și Internelor", a spus Traian Igaș.
Ministrul a precizat că evaluarea organigramelor din MAI continuă, pentru că "mai sunt posturi care nu se justifică", iar disponibilizările vor începe în circa 30 de zile.
"Am regândit tot procesul de reorganizare al MAI, iar astăzi pot spune că suntem într-o amplă evaluare pe toate direcțiile și structurile din MAI. Sper ca, până vineri seară, să avem trecute prin filtru toate organigramele care vor fi îmbunătățite în încercarea de a comprima din aparatul central al MAI. Încercăm să nu diminuăm din categoria celor care lucrează în stradă. Vom diminua din structurile suport și din structura centrală a MAI. Mai sunt posturi care nu se justifică și pentru acest lucru analizăm fiecare organigramă în parte", a spus Traian Igaș.

Restructurarea MAI trebuie musai făcută
Igaș a declarat că o soluție la continuarea restructurărilor din MAI este și desființarea câtorva mii de posturi nebugetate. Restructurarea MAI trebuie făcută neapărat, întrucât în caz contrar există riscul să nu mai poată fi plătite în integralitate salariile celor angajați în structurile MAI, a declarat tot ministrul Traian
Igaș.
Oficialul a dat miercuri un ordin prin care valoarea normei de hrană a scăzut de la 700 de lei la 150 de lei. Cu alte cuvinte, de la 1 iunie, polițiștii vor avea un salariu mai mic. Ca reacție, liderii sindicali au anunțat că polițiștii se pregătesc de pichetări și mitinguri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 03 Iunie 2009
Stire din Economie : Cardul bancar nu sună la poliție
Pagina a fost generata in 0.3815 secunde