Terminalul de containere din portul Constanța Sud - Agigea, verificat de-a fir a păr!

1063
Terminalul de containere din portul Constanța Sud - Agigea, verificat de-a fir a păr! - a60bc8d1c676b79e6ce18be8ca86d2bd.jpg
După scandalul care a izbucnit, la începutul acestei săptămâni, în care oameni cu nume sonore de la Constanța, printre care senatorul Mircea Banias și fostul secretar general al MAI, Laurențiu Mironescu, au fost duși de mascați la DNA București să dea cu subsemnatul cu privire la presupuse fapte de corupție, ieri, zeci de polițiști și mascați au luat cu asalt terminalul de containere din Portul Constanța Sud Agigea.
Toate aceste verificări "de rutină" care, chipurile, erau programate încă de anul trecut, vin ca un tăvălug peste Constanța. Ele au rolul de a stopa activitățile ilicite în port, despre care toată lumea știa că se petrec, dar nimeni nu catadicsea să ridice un deget. Toți vorbeau pe la colțuri de "afacerile" pe care le fac vameșii, dar și anumiți politicieni constănțeni, dar "caracatița" părea mult prea extinsă, iar lupta anticorupție a autorităților - inexistentă.

Igaș vrea un mediu de afaceri curat
Ieri dimineață, zeci de mașini ale Poliției de Frontieră, Jandarmeriei, și Autorității Naționale a Vămilor au pătruns în terminalul de containere din Portul Constanța Sud Agigea. Autoritățile au luat la control toate containerele aflate în terminal cu scopul de a identifica produ-se contrafăcute sau mărfurile care nu sunt înregistrate în documen-tele oficiale, comerciale și de transport, încercând astfel să identifice mărfurile nedeclarate, conform procedurilor fiscale și comerciale.
Totodată, polițiștii și vameșii au verificat legalitatea privind proveniența produselor care se află în terminal, iar, în funcție de constatări, vor fi efectuate și alte verificări mai amănunțite.
Reprezentanții Ministerului Administrației și Internelor spun că acțiunea demarată ieri se desfășoară pentru a preveni și combate evaziunea fiscală și "face parte din planul de măsuri pentru creșterea eficienței acțiunilor comune, pus în aplicare în urmă cu un an".
Vizavi de controalele desfășurate în portul Constanța începând de ieri, șeful MAI, Constantin Traian Igaș, a declarat: "Vom continua acțiunile în vămi și în punctele de trecere a frontierei, pentru că avem datoria să asigurăm un mediu de afaceri curat și să combatem ferm evaziunea fiscală".
Pe tot parcursul zilei de ieri, vameșii și polițiștii au desfăcut containere, au verificat mărfurile și documentele ce le însoțeau. Aceste acțiuni vor continua și astăzi, dar și săptămâna viitoare, spun reprezentanții MAI, mai ales că nu au de gând să lase vreun container să scape necontrolat.

Controalele vor continua și săptămâna viitoare
Pe de altă parte, Fabian Bădilă, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Române, a declarat, ieri, că "acțiunea a fost demarată în această (n.r. - ieri) dimineață în Portul Constanța. Este o acțiune la care participă mai multe structuri din MAI și lucrători ANV. Sunt peste 120 de lucrători care vor efectua controale la mai multe containere. Acțiunea a început astăzi (n.r. - ieri) și va continua pe parcursul săptămânii viitoare".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Mai 2011
Stire din Eveniment : Mironescu, demis din funcție
Pagina a fost generata in 0.3621 secunde