Va pleca Banias din PDL dacă pierde Blaga alegerile?

1239
4
Va pleca Banias din PDL dacă pierde Blaga alegerile? - f0abcaf80cfd6cc19233ffdb7e3f2dc4.jpg
Pesediștii așteaptă cu înfrigurare alegerile din PDL în speranța de a-și mări zestrea de parlamentari cu 15 senatori și deputați pedeliști. Condiția ar fi ca Vasile Blaga să fie învins, la Congres, de premierul Emil Boc, afirmă surse social-democrate pentru Inpolitics.
Sursele citate au dezvăluit că nu mai puțin de 15 parlamentari PDL și-au manifestat intenția de a trece în barca social-democrată dacă primul ministru îl va surclasa pe secretarul general al pedeliștilor în bătălia finală pentru șefia formațiunii. De altfel, principala teamă a susținătorilor lui Blaga este marginalizarea pe linie de partid, la care se așteaptă cu toți sub un nou mandat de conducere exercitat de Emil Boc, mai ales că un eșec al actualului secretar general îl va lăsa cu statutul de simplu membru. Cu toate acestea, Emil Boc a tot spus că nimeni din partid nu va păți nimic pentru dacă și-a manifestat intenția de a fi alături de colegul său Vasile Blaga la alegerile de la Convenția Națională.
Din cei patru parlamentari PDL din Constanța, Zanfir Iorguș și Maria Stavrositu au declarat public că îl vor vota pe Emil Boc la președinția partidului, în timp ce Mircea Banias și Constantin Chirilă au spus că vor merge pe mâna lui Vasile Blaga.
Din aceste considerente, potrivit unor surse din PDL, printre cei 15 pedeliști care ar "dezerta" din partid, se află și senatorul constănțean Mircea Banias, dar și deputatul constănțean Constantin Chirilă.
Contactat telefonic, deputatul Constantin Chirilă a negat din prima că nu ar face așa ceva, deoarece se află în acest partid de 17 ani.
"Sunt în partid din anul 1994. Nu cred că dacă Vasile Blaga va pierde alegerile se va produce vreo scindare în cadrul partidului. Echipa trebuie făcută și din oameni cu experiență și din cei cu mai puțină experiență. În momentul de față este vorba despre o competiție, sunt două dezbateri de idei. Poate vor exista unii care să plece din partid, însă nu cred că o vor face ca urmare a unor presiuni ci, mai degrabă, din oportunism. Chiar dacă există nemulțumiri, acestea trebuie spuse și rezolvate în interiorul partidului, nu trebuie să plece nimeni la alt partid pentru a le spune de acolo. Personal, am participat la construirea acestei echipe încă din anul 1993. Referitor la candidaturile celor doi colegi, Emil Boc și Vasile Blaga, pot spune că mi-a plăcut confruntarea internă dintre ei doi. Sigur că mai sunt și persoane nemulțumite care încearcă să tulbure apele în partid, însă realitatea ne va trezi în scurt timp", a declarat Constantin Chirilă.
În altă ordine de idei, după cum se știe, și senatorul constănțean Mircea Banias a votat pentru moțiunea lui Vasile Blaga și a spus că tot pe acesta îl va vota la Convenția Națională pentru funcția de președinte. Mai mult, Ba-nias și-a depus și candidatura pentru o funcție de vicepreședinte în echipa lui Blaga și susține că aceasta va fi echipa câștigătoare. De altfel, Banias l-a și însoțit pe Blaga în turneul electoral pe care acesta l-a avut prin țară.
Referitor la zvonurile care îl dau plecat din PDL dacă Vasile Blaga va pierde președinția partidului, Mircea Banias a evitat să dea un răspuns clar.
"Vasile Blaga nu o să piardă. Sunt mai mult decât convins că nu se va întâmpla acest lucru. El va fi noul președinte al partidului. Vasile Blaga a spus că și dacă ar fi să rămână ultimul om din PDL nu ar pleca din partid. Eu spun că sunt alături de el, așa că răspunsul meu se poate deduce. Sunt în echipa lui Vasile Blaga, sunt alături de Vasile Blaga orice s-ar întâmpla", a spus Mircea Banias pentru "Cuget Liber".

Comentează știrea

mihai
11 mai 2011
banias oportunistul

Clar. Se intelege ca daca pleaca blaga pleaca si el si sa nu ne mai miram asa de mult pentru ca este cunoscut faptul ca banias este un oportunist.

Costas
12 mai 2011
Banias

Unde sa plece spagarul asta? El in echipa lui Blaga? Are impresia. Se auto invita ca un nesimtit, candideaza degeaba, nu e pe nici o lista. Toti se feresc de el si-si dau coate cind vorbeste marele politician Banias care n-a fost in stare nici macar sa-si fure alegerile organizate de el. Un penibil.

tziganu'
12 mai 2011
machedonii

V-ati trezit, mai, oierilor, intrati in fibrilatii cand auziti de Banias, nici America nu va priieste de grija lui! O sa va imbolnaviti de invidie si daca se duce la psd, greu trebuie sa va fie, ofticatilor!!

rozi
12 mai 2011
psd

Daca mai vrea un mandat, se duce la psd, caci pdl-ul se scufunda cu Boc presedinte in continuare. Iar la Constanta, nici macar nu va mai exista acest partid, n-o sa mai castige nici macar un parlamentar

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.313 secunde