Pedeliști constănțeni care vor funcții la centru

1698
4
Pedeliști constănțeni care vor funcții la centru - dbaa192d0f4cdad08435056ac91b3c67.jpg
Pregătirile pentru Convenția Națională a Partidului Democrat Liberal au intrat pe ultima sută de metri, ieri fiind ultima zi pentru depunerea candidaturilor pentru funcțiile din cadrul partidului.

Dacă din alte județe și din București există mai mulți parlamentari care vor funcții la nivelul central al formațiunii politice, fie în tabăra lui Emil Boc, fie în cea a lui Vasile Blaga, nu același lucru se întâmplă și la Constanța.
"Nu este cazul să optăm pentru funcții mai mari după ce, timp de doi ani de zile, toate organizațiile din țară au stat cu ochii pe noi și au văzut numai certuri la Constanța. Întâi trebuie să dovedim că putem construi ceva durabil și de-abia pe urmă să avem pretenții la mai mult. Personal, nu aș fi putut opta pentru așa ceva la numai o lună după ce am fost ales în fruntea filialei constănțene", a declarat președintele PDL Constanța, Christian Gigi Chiru.
Cu toate acestea, după ce a pierdut președinția filialei constănțene a PDL, senatorul Mircea Banias nu se dă bătut și țintește o funcție la nivelul central al partidului. Mai exact, Banias și-a depus candidatura pentru funcția de vice-președinte în echipa lui Vasile Blaga.
El a declarat, ieri, pentru "Cuget Liber", că va candida la Convenția Națională a Partidului Democrat Liberal (PDL), pentru o funcție de vicepreședinte al partidului.
"Sunt senator PDL și în mandatul meu politic am susținut reforme guvernamentale pentru cetățeni și idei politice pozitive pentru partid. Mi-aș dori să obțin o funcție de vicepreșe-dinte cu Vasile Blaga președinte", a declarat Mircea Banias.
Acesta a explicat că își dorește o astfel de funcție pentru a avea acces la decizii care să ducă la reforme și de aceea se află printre cele 35 de persoane care au semnat moțiunea lui Vasile Blaga.
"Mă regăsesc printre cei 35 care au semnat moțiunea lui Vasile Blaga și tot lui Vasile Blaga îi voi acorda și votul meu pentru funcția de președinte al partidului. Îmi doresc ca el să câștige pentru a relansa partidul", a mai precizat Mircea Banias.
De altfel, el a dezvăluit că, de câteva zile se află alături de Vasile Blaga în turneul electoral pe care acesta îl are prin țară pentru a-și prezenta moțiunea. "Astăzi (n.r. - ieri) suntem la Cluj, mâine vom fi la Bistrița și Sălaj, poimâine la Satu Mare, iar duminică vom fi la Arad și Timiș", a mai spus senatorul Banias.
De precizat că Mircea Banias este singurul parlamentar constănțean democrat-liberal care și-a depus candidatura pentru o funcție la nivel central, ceilalți trei - Maria Stavrositu, Constantin Chirilă și Zanfir Iorguș - declarând că nu doresc nicio funcție la nivel central și se mulțumesc cu cele pe care le au la nivelul filialei constănțene.

Și ei vor în fruntea partidului
În afară de Mircea Banias, alți doi democrat-liberali constănțeni și-au depus candidaturile pentru diverse funcții la nivelul central al partidului.
Primarul localității Castelu și prim-vicepreședinte al PDL Constanța, Nicolae Anghel, și-a depus, ieri, candidatura pentru funcția de secretar executiv în cadrul Biroului Permanent Național al PDL. De asemenea, Nicolae Ciucă, fost candidat la președinția PDL Constanța (care a obținut un singur vot la alegerile din cadrul filialei), și-a depus și el candidatura tot pentru funcția de secretar executiv în cadrul BPN al PDL.

Comentează știrea

redivivus
6 mai 2011
goana dupa functii

Este firesc ca tinerele cadre de partid care si-au dovedit competenta la nivel local sa doreasca sa-si manifeste talentele la un nivel superior.Daca dl Banias va reusi sa ajunga SUS, va putea sa impartaseasca si altor organizatii din vasta sa experienta privind crearea unei atmosfere de colaborare,de unitate si fratie intre cei ce conduc organizatiile PDL in special la nivel judetean,dand ca exemplu Constanta .Interesant este faptul ca un fost lider de organizatie refuzat de colegi dupa ce a patronat discordia si anarhia,poate spera sa fie ales (cooptat) in conducerea superioara la nivel national.Este posibil,dat fiind ca in politica avansezi mai repede dupa ce ti-ai dovedit incapacitatea.Cu cat esti mai sus,ai sansa sa nu se vada cat esti de incompetent,avand posibilitatea sa dai oricand vina pe altii.Exista insa si un risc exprimat plastic intr-o celebra epigrama : " Te-ai inaltat atat de sus iubitul meu amic,Incat sa nu te miri deloc,Ca-mi pari de jos atat de mic".Desigur ca e vorba de o figura de stil,unii oameni avand aceeasi dimensiune la orice nivel s-ar afla.Uneori este bine sa dai posibilitatea celor pe care n-ai stiut sa-i conduci sa uite.Si romanul uita usor.In Romania functia se poate obtine destul de usor.Cu PRESTIGIUL e mai greu.

VDRomanul
6 mai 2011
alegeri in pdl

Daca va aflati prin tara cum ramane cu prezenta la senat d.le senator Banias? Noi daca avem o problema personala si lipsim de la serviciu suntem dati afara cu toate repercursiunile de rigoare. Asai in democratia originala din Romania. Traiti pe spinarea noastra si munca va pute. Aprobati legi in folosul vostru si sunteti capabili sa ne puneti sa muncim 24 de ore din 24. Este mai actual ca oricand bancul cu cosasiul din cap si activistul de partid pe care il redau mai jos. ,,Un ceapist era la coasa cind se apropie de el doi domni la costum si cravata.Ii dau binete si il intreaba ce face. Omul raspunde simplu:cosesc.Unul din activisti ii spune: bade d.ta ai timpi morti cand aduci coasa inapoi. Daca pui la maner inca o lama in sens invers vei cosi dublu.Activistii pleaca si omul mai pune o lama la coasa si coseste dublu. Dupa un timp cei doi activisti se intorc, dau binete si observa ca capistul lasa cositul, ia grebla si stringe fanul . Bade-spune unul din ei,ai timpi morti. Ai putea sa strangi fanul in timp ce cosesti daca lege grebla de cureaua pantalonilor la spate. Activistii pleaca si omul se conformeaza. Are alt randament. Dupa o vreme activistii se intorc . Ceapistul lasa uneltele si o ia la fuga. Activistii alearga dupa el, il prind si-l intreaba: de ce fugi de noi? Cosasul raspunde: pentru ca sunteti in stare sa-mi legati un felinar de sula sa cosesc si noaptea ." Atitudinea voastra, a neocomunistilor, care conduceti Romania este identica cu a fostilor activisti. Dumnezeu sa va dea dupa faptele voastre.

Emanuel
6 mai 2011
bania$$$$

Asta in afara de luatu spagilor si birfit si mincat pe toata lumea pe la spate nu stie altceva. Locul lui e la buda.

conta
6 mai 2011
redivivus si ai lui

V-ati trezit, caci doar auzul numelui lui Banias va rascoleste toate frustrarile si nereusitele personale. Banias a condus campanii castigatoare, nu ca marele politician local care nici macar la Baraganu n a castigat!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4032 secunde