Taximetriștii încep anul contestând aplicațiile de transport. "Nu respectă legislația"

215
Taximetriștii încep anul contestând aplicațiile de transport.
Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) respinge toate acuzațiile care au fost lansate, în ultimele săptămâni, împotriva taximetriștilor care lucrează legal în România. Confederația consideră că denigrarea taximetriștilor licențiați are în spate mari interese financiare, pentru care sunt susținute afacerile nelegale, pirateria din transporturi și concurența neloială. 


"Aplicațiile se vor putea folosi în continuare, dar oricine va dori să facă această formă de business va trebui să respecte legea, pentru că dispecerizarea este prevăzută în lege. Aplicația despre care s-a vorbit în ultimele două săptămâni încasează 20 de euro pe lună de la fiecare taximetrist, adică de la câteva mii de taximetriști din București, câteva mii din orașele mari din țară, dar nu respectă legislația care reglementează funcționarea dispeceratelor", explică Vasile Ștefănescu, președintele COTAR. 


Taximetriștii sunt de părere că, din moment ce ei plătesc taxele impuse prin lege, așa ar trebui să se întâmple și în cazul altor șoferi, care în prezent circulă fără autorizații și fără niciun fel de constrângere. Reprezentanții COTAR mai spun că, în acest sens, Curtea Europeană de Justiție s-a pronunțat printr-o decizie care arată că este vorba despre servicii de taximetrie ce trebuie să fie autorizate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7994 secunde