Tentativă de fraudă online în România! Poliția Română avertizează

754
1
Tentativă de fraudă online în România! Poliția Română avertizează - fraud-1667584916.jpg

Articole de la același autor

O nouă tentativă de fraudă online a apărut în România! În acest sens, Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) transmite un avertisment privind o tentativă de fraudă propagată pe email prin care se trimit notificări în numele Poliției Române, potrivit Gândul



”Această tentativă de fraudă se bazează pe credulitatea utilizatorului și le panicarea sa în a oferi detalii compromițătoare sau date sensibile pe o adresă de mail ce pretind a fi din partea Poliției Române. În realitate, adresa nu aparține Poliției, fiind una de gmail, nu politiaromana.ro. Echipa DNSC vă recomandă să fiți vigilenți cu privire la primirea unor astfel de mesaje nesolicitate, să nu dați crezare scenariului propus de atacatori, și, în cazul în care acestea includ link-uri sau atașamente, să evitați accesarea lor, să trimiteți în zona de SPAM astfel de adrese de mail și să ștergeți aceste mesaje-capcană! Verificați mereu sursa reală a mesajului, înainte de a efectua o acțiune ce se poate dovedi a fi malițioasă pentru voi, pentru datele sau pentru dispozitivele voastre!”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook a Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

De asemenea, aceștia explică românilor ce trebuie să facă în cazul în care au căzut în capcana escrocilor.


Ce trebuie să faci pentru a nu cădea în capcana unei fraude

”Întotdeauna verificați adresa de e-mail al expeditorului! Când nu sunteți sigur(ă) de faptul că ar fi trebuit să primiți un asemenea mesaj, contactați pe cel care v-a transmis aceste informații,pe un canal diferit de comunicare.

Atenție și la limbajul folosit! Greșelile gramaticale și de exprimare pot fi un indiciu că în spate ar putea fi infractori ciberentici și un semn al intenției mai puțin prietenoase a mesajului. Antrenați-vă pentru a detecta și evita principalele amenințări din online pe site-ul https://sigurantaonline.ro, acolo unde vă puteți testa abilitățile și îmbunătăți cunoștințele: https://quiz.sigurantaonline.ro/.”, mai transmite Directoratul Național de Securitate Cibernetică.


Comentează știrea

Tornescu SIGURANTA de NU MA INTERESEAZA !
4 noiembrie 2022
Nu STI si e cu MinuneaMINUNILOR - Alerta de ROSU

Cu citatiune de tembelicescu ca habar nu au aici: "”[1]Întotdeauna verificați adresa de e-mail al expeditorului! [2]Când nu sunteți sigur(ă) de faptul că ar fi trebuit să primiți un asemenea mesaj, [21]contactați pe cel care v-a transmis aceste informații,[22]pe un canal diferit de comunicare.". [1] Mai dragilor, unii sint mai priceputi si rapid la gunoi cu mizeiile de la altii, dar asa de inca foarte multi pai nu o sa stiti cum sa faceti ! Adica - in principiu prea mult sa nu stati unde e cu Minunea MINUNILOR - direct la gunoi. Din titlu la mail de multe ori direct GUNOI. Ex: primiti mail de la Q-ulescu cu lumina si parca nu seamna la chip. Pai, noi stim mail-ul bun a lui Q-ulescu ca am mai vorbit cu el. Acolo incercam si vedem ! Daca e prea de MINUNATA pai vedeti si pe 911, sau cum e la fiecare pe LocalPOLITIE (ei stiu exact la cercetare). [2] Ce mama dracilor alt canal si de unde ? MAI ceva cu literatura prinsa pe bot ? [21] trimis de [Ciudat] cu palarie de [ILEANA]. Contactezi [Ciudatul] ? - NU -> asta la POLITIE direct (lasati pe astia care se pricep la cercetare ca e cu LEGE AICI]. Pai cu [ILEANA] doar sti cum sa vb. cu ea la geam.[22] Dragilor tot ce este pe mail de [Ciudat] si telefon de acolo direct la [COSTEL cu HAM si INSIGNA]. Nu umblati acolo ! Alt canal [DA] dar nu de la [CIUDAT]. Ai servetelul de 10 ani si tartacuta buna : Ala e canalul. Nota: NU MA INTERESEAZA Minunea Virtuala care vine singura in chip de PUPA BROSCOIUL cu FARD e MAI sigur !.(chiar si la Curcubeu e valabil ca poate cu PESTE si nu IUBIRE pe Sentiment. Fiecare cum e de la NATURA ). Lectura doar pt. cine crede ca are nevoie !

Pagina a fost generata in 0.6885 secunde