TIMBRUL DE MEDIU SE VA MAI PLĂTI PÂNĂ LA 1 FEBRUARIE. CUM SE VOR PUTEA RECUPERA BANII PLĂTIȚI DEJA

19566
TIMBRUL DE MEDIU SE VA MAI PLĂTI PÂNĂ LA 1 FEBRUARIE. CUM SE VOR PUTEA RECUPERA BANII PLĂTIȚI DEJA - timbrul-1484587964.jpg

Articole de la același autor

Eliminarea timbrului de mediu a adus vești bune pentru șoferi, însă a creat și unele confuzii, oamenii neștiind dacă-și vor putea recupera banii, până când se plătește această taxă, dar și alte detalii de acest gen. Este bine de știut că timbrul de mediu este încă valabil, până la data de 1 februarie. 


Recuperarea sumelor de bani plătite pe această taxă va putea fi făcută exclusiv pe calea instanței, întrucât legislativul nu a asigurat deocamdată o procedură administrativă pentru restituirea taxelor de mediu plătite. 


Specialiștii afirmă că primul pas pentru recuperarea taxei este respectarea procedurii prealabile a plângerii admi-nistrative, urmată de depunerea în instanță a cererii de restituire. Viorel Ștefan, ministrul Finanțelor a anunțat că cei care își înmatriculează mașinile inclusiv în ianuarie și achită timbrul de mediu își vor primi banii înapoi. Deocamdată însă, nu este elaborată procedura prin care statul va înapoi banii. Taxa de timbru va fi eliminată de la 1 februarie.


"Taxa a fost scoasă nu neapărat pentru nelegalitate, dar există deja hotărâri pentru nelegalitate, iar oamenii pot apela la instanță pentru a recupera ce-au plătit. Totuși, trebuie precizat că această taxă a fost eliminată din punct de vedere al politicii fiscale. Însă, pentru că există de la CJUE o hotărâre în acest sens, oamenii au posibilitatea recuperării acestor sume în instanță", a declarat pentru "Cuget Liber", avocatul Ghiulfer Ismail. 


Timbrul de mediu este încă în vigoare în acest moment, iar asta înseamnă că trebuie plătit până la data de 31 ianuarie 2017, inclusiv. Taxa urmează să fie eliminată complet începând cu 1 fe-bruarie 2017. De atunci, ordonanța de urgență ce reglementează timbrul de mediu va fi abrogată, iar proprietarii de mașini nu vor mai fi nevoiți să achite taxa la prima înmatriculare sau la vânzarea unui autovehicul. 


Eliminarea timbrului de mediu îi avantajează pe cei care vor să-și cumpere o mașină, dar nu au bani de una nouă. Totuși, renunțarea la această taxă va face ca numărul mașinilor vechi înmatriculate să crească. Timbrul de mediu a fost adoptat în anul 2013, moment de la care acesta a cunoscut mai multe formule de implementare legislativă, ca urmare a desființării sale, în repetate rânduri, de către Curtea de Justiție a Uniunii Europene, ca fiind neconform cu articolul 110 al Tratatul de Funcționare a Uniunii Europene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5083 secunde