Traficanți de emigranți sirieni, prinși de polițiștii de frontieră

370
Traficanți de emigranți sirieni, prinși de polițiștii de frontieră - fondtraficdemigrantisirieni-1364229385.jpg
Polițiștii de frontieră constănțeni au destructurat o grupare de trafic de emigranți, formată din cetățeni bulgari, care racolau și călăuzeau sirieni, pentru a ajunge mai apoi în state din Spațiul Schengen - Austria, Suedia, Belgia. Sirienii plăteau între 1.000 si 3.000 de euro traficanților bulgari pentru a ajunge în țările dorite.

Oamenii legii din Băneasa au surprins doi bărbați în satul Tudor Vladimirescu, care le cereau informații localnicilor despre zona de frontieră. Bărbații, care conduceau mașini înmatriculate în Bulgaria, nu le-au putut răspunde la întrebări polițiștilor de frontieră, așa că oamenii legii au început să facă verificări. În urma controalelor mașinilor, polițiștii au găsit mai multe hărți, haine cu înscrisuri arabe, diverse file și caiete în limba arabă, mai multe documente emise de autoritățile din Germania, dar și bani - 500 de euro și 135 de lei.

În ziua următoare, polițiștii de frontieră din Băneasa au observat alți doi bărbați care mergeau pe jos dinspre linia de frontieră spre localitatea Băneasa. Cei doi le-au prezentat polițiștilor două cărți de identitate bulgărești, însă la controlul amănunțit, oamenii legii au stabilit că una dintre ele este falsă, iar cel care a prezentat-o este, de fapt, cetățean sirian. Două ore mai târziu, într-o pădure din apropierea localității Băneasa, oamenii legii au depistat alți doi sirieni. Aceștia au recunoscut că, împreună cu ceilalți doi bărbați, prinși în aceeași zi de polițiștii de frontieră, au trecut ilegal frontiera din Bulgaria în România. Ei urmau să se întâlnească cu bulgarii care conduceau cele două mașini, cei prinși de polițiști cu o zi în urmă, pentru a fi transportați spre Spațiul Schengen.

Cum operau traficanții

Polițiștii de frontieră au stabilit că membrii rețelei i-au adus pe sirieni prin diferite rute, adică prin Grecia sau Turcia, către Bulgaria, după care i-au cazat în Sofia câteva zile. Apoi, traficanții au transportat emigranții în apropierea frontierei bulgaro-române. Aici, bulgarii le-au indicat traseul pentru a trece ilegal frontiera, pe jos, aceștia fiind călăuziți de unul din membrii rețelei.

Ulterior, doi dintre traficanți au intrat legal în România prin PTF Ostrov, conducând două autoturisme, și s-au deplasat în localitatea Băneasa, de unde urmau să preia migranții.

Polițiștii de frontieră constănțeni au aflat că, pentru a ajunge în Bulgaria, pentru transport, cazarea în Sofia, dar și facilitarea ajungerii în Spațiul Schengen (prin procurarea de documente bulgă-rești false), sirienii plăteau între 1.000 și 3.000 de euro.

Yordanov T., Mohamed S. și Mirchev A., cetățeni bulgari, s-au ales cu dosar penal pentru trafic de migranți. Și cetățenilor sirieni li s-au întocmit dosare penale pentru trecerea frauduloasă a frontierei. Aceștia vor fi prezentați procurorilor cu propunere de arestare preventivă.

Cele două mașini, dar si mai multe telefoane mobile găsite asu-pra celor șase persoane au fost confiscate. Polițiștii continuă cercetările, în colaborare cu autoritățile bulgare, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate și stabilirea întregii activități infracționale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3821 secunde