Ziua Poliției Române, sărbătorită la Constanța

692
1
Zi specială pentru polițiștii constănțeni, care au sărbătorit, ieri, Ziua Poliției Române. Astfel, oamenii legii au organizat o activitate specială, prin care să se bucure, alături de copii, de meseria de polițist. Artileria grea a fost scoasă la înaintare pentru constănțenii curioși, dar și pentru copiii de grădiniță, veniți în număr mare.

Cei mici s-au arătat interesați de autospecialele polițiștilor constăn-țeni, dar și de poveștile din spatele lor. Astfel, copiii s-au urcat pe motocicletele Poliției Rutiere, unde au făcut poze, care mai de care mai mândru și fericit, mai ales după ce au auzit că oamenii legii le folosesc pentru a-i prinde pe infractori. În plus, polițiștii rutieri i-au lăsat pe cei mici să facă și puțină gălăgie, adică să pună în funcțiune sirenele.

Însă chiar și motocicletele au pălit atunci când la orizont s-a zărit cel mai performant autoturism de la Circulație, și anume un Audi S4. Copiii au admirat bolidul polițiștilor rutieri și au afirmat că și-ar dori și ei o ase-menea mașină când vor crește mari.

O altă atracție pentru cei mici a fost ciobănescul german Max, care îi ajută pe polițiștii constănțeni în cele mai complexe cazuri. Deși la început sceptici și cu o urmă de teamă, copiii s-au relaxat complet când au văzut cât de jucăuș este Max.

Micuții au rămas plăcut surprinși și de armele de foc și echipamentul luptătorilor Serviciului de Acțiuni Speciale. De data aceasta, trupele SAS au executat o demonstrație de forță.

De asemenea, copiii s-au întâlnit cu criminaliștii constănțeni, care le-au arătat cum se iau amprentele. Astfel, la sfârșitul întâlnirii, fiecare copil a putut lua acasă o amintire cu amprenta lui.

La eveniment au participat comisarul șef Adrian Rapotan, șeful IPJ Constanța, comisarul șef Camil Manea, adjunctul IPJ, luptători SAS, criminaliști și rutieriști.

"Este o bucurie să-i vedem pe acești copii minunați cum se bucură atunci când văd echipamentele cu care lucrăm. Sperăm că, pe această cale, cei mici vor alege să fie polițiști atunci când vor crește", spune Adrian Rapotan, șeful IPJ Constanța.

Patru polițiști avansați înainte de termen

Tot cu ocazia Zilei Poliției Române, la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Constanța au fost avansați, la termen, 48 de ofițeri și 142 de agenți.

De asemenea, șeful postului de Poliție din Bărăganu, Robert Sârbu, a fost avansat înainte de termen, la agent principal.

Înainte de termen au mai fost avansați și Lucian Neagu, de la Poliția Cernavodă, de la agent șef la agent șef principal, dar și Daniel Popescu, de la Serviciul Criminalistic, și Mihai Pârvan, de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, de la subcomisari la comisari.

Comentează știrea

hmm
26 martie 2013
degeaba

La multi ani de degeaba.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4749 secunde