VIDEO. FLAGRANT ÎN SECȚIA 2 POLIȚIE / "Ce avem noi aici?" - și anchetatorii se inspiră din filme!

1426
6
VIDEO. FLAGRANT ÎN SECȚIA 2 POLIȚIE /
În aceste momente, polițistul constănțean de la Secția 2, Sorin Mureșan, este audiat de anchetatori, urmând să fie prezentat, în această după-amiază, instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Tot în această după-amiază, ofițerii de la Direcția Generală Anticorupție au făcut publice imaginile surprinse cu ocazia organizării flagrantului, prin care au vrut să dovedească faptul că polițistul a pretins și primit, ca mită, 2.200 de lei. 


Astfel, flagrantul a fost organizat într-un birou din sediul Secției 2 Poliție, iar procurorul Teodor Niță, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, cel căruia i-a fost repartizat dosarul, îl întreabă pe polițistul dacă are bani asupra lui. 


Ezitând, polițistul admite că are bani și scoate din sertarul biroului un teanc considerabil, cu euro și lei. "Ce avem noi aici? Ce avem noi aici?", se poate auzi pe înregistrare, cum întreabă retoric procurorul de caz, celebra replică din filmul "B.D. în acțiune". Pe măsură ce scoate banii din sertar și îi înșiră pe birou, se poate observa cum polițistul devine din ce în ce mai nervos și se fâstâcește când este întrebat de unde îi are. "De la părinți", "de la un prieten", "sunt pentru plata ratei"- sunt variantele pe care le oferă el celor care au organizat flagrantul. Când i se cere însă să indice numele prietenului de la care a primit 2.200 lei, răspunsul vine prompt: "Ce rost mai are?!". După doar câteva minute, folosind o lumină specială, polițiștii dovedesc că pe cele 22 de bancnote de 100 de lei este scris "MITĂ". 


Iată ce ne-au comunicat ofițerii Direcției Generale Anticorupție: 


În fapt, în seara zilei de 23 februarie a.c., C. V., împreună cu soția sa, care se afla la volanul unui autoturism, împrumutat de la prietenul său, P. A., se deplasau pe b-dul Tomis, în municipiul Constanța, moment în care au fost opriți de un echipaj de poliție care a constatat că numerele de înmatriculare ale autoturismului proveneau de la un alt autoturism. Cei doi soți au fost conduși la Secția 2 Poliție, unde i s-a comunicat persoanei aflată la volan că i s-a întocmit dosar penal pentru punerea în circulație a unui autoturism cu numere false.


Dosarul a fost dat spre instrumentare agentului de poliție M.A.S. care, în timpul cercetărilor, l-a abordat pe soțul conducătoarei auto, solicitându-i suma de 1.000 Euro, pentru a-i da o soluție favorabilă în dosar.


Totodată, în timpul cercetărilor, polițistul l-a invitat la audiere pe P.A., proprietarul autoturismului, căruia i-a pretins suma de 500 Euro pentru a nu-i întocmi dosar penal pentru încredințarea unui autoturism cu numere false și a-i conferi calitatea de martor în dosarul în care era cercetată soția prietenului său.


Ca urmare a acestei situații, la data de 12 martie a.c., P.A. și C.V. s-au prezentat la sediul S.J.A. Constanța unde au formulat denunț împotriva agentului de poliție M.A.S., iar lucrătorii D.G.A au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța.
Ieri, 13 martie a.c., ofițerii S.J.A. Constanța, sub coordonarea procurorului desemnat au organizat flagrantul în sediul secției de poliție, ocazie cu care polițistul a fost prins în timp ce primea suma de 2.200 lei de la P. A.


Agentului de poliție i s-a întocmit dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită, faptă prevăzută și pedepsită de art. 254 C.p., în referire la art. 6 din Legea nr. 78/2000, iar procurorul a emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 14 martie a.c., să fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.




Comentează știrea

ion`
14 martie 2013
ce avem noi aici

ce tare replica din B.D. :)))) dar totusi nu inteleg aia oameni nebuni ia prins in fapt erau vinovati , lea cerut bani ca sai scape sa fie toata lumea multumita si ei l-au dat in gat ? ce au rezolvat ? pe ei ii ancheteaza in continuare , si o sa aibe consecinte destul de grave , mai grave decat spaga care au dato

viorel
14 martie 2013
Ce-a mai ramas din ...Militie !

Faptul ca a luat banii in sediul politiei ... spune multe ! In primul rand ca , pe langa faptul ca are mentalitate de infractor ( a savarsit o infractiune pentru a acoperii o alta infractiune) , a fost si PROST ( cum sa ti obiectul infractiunii asupra ta ? Si un infractor de duzina stie ca nu trebuie sa ,,pui botul" sa tii ,,mortul" la tine ! In orice caz ... acesta-i un caz minor ! Coruptia mare este la nivelul sefilor ...care ,,lucreaza acoperit" sau ,,curat" ...prin intermediul tertilor ! Si cel mai enervant lucru ...ATITUDINEA... PORTOFELULUI , PLIN CU BANI !

arian
14 martie 2013
ce avem noi aici

Importanta este rezolvarea cazului.

Pagubitul
14 martie 2013
Carcasa telefon

Si eu am patit ceva de genul acesta cu acest Muresan, am depus la Sectia 2 politie o plangere penala impotriva unui infractor de pe internet okazii.ro, cu toate probele inselaciunii, am fost repartizat la tov. Muresan si mi-a zis ca rezolva cazul imediat deoarece toate probele existau,fiind predate de mine dlui Muresan, actele de expeditie colet, inventarul coletului meu cu tel. Nokia E.71 modelul nou aparut atunci, si coletul lui cu carcasa de telefon goala.. Am facut un schimb pe net, am dat un Nokia E.71 nou, sigilat pe un IPhone 3G second hand, acte in regula, doar ca infractorul, mana-n mana cu cei de la Fan Courier, el mi-a trimis o carcasa goala de Samsung, coletul meu fiind verificat de curierul de la Fan Courier pentru a trage eu țepe, haaaa.....Paguba mea a fost de vreo 1.000 lei ron/ 250 euro !!! Zis si facut, a luat legatura cu mama infractorului, pentru ca pe colet avea prostul numele,prenumele, adresa si numarul de telefon corect trecut, si a spus ca baiatul este putin plecat prin Italia, fiind chemata mama la Constanta, el era de prin Valcea, totul a fost acum 3 ani...Ce-a facut purceaua de Muresan, mi-a luat toate probele, cu plangerea mea penala nu stiu ce-a facut, probabil avea nr. de intrare fals, si cred ca a chemat-o pe masa infractorului care era dispusa la negocieri prin telefon, pentru ca a vorbit cu ea prin telefon in fata mea, sa vad eu cat de serios este el, Muresan, politist ok...Daca vreti sa-i depun si eu o plangere penala in acest sens, va rog sa ma caute secretara dlui procuror Nita sau chiar dl. procuror, la tel. 0721803142, veti avea chiar surprize cand veti vedea cu cine stati de vorba, cine-i pacalitul din Constanta, si ce tupeu a avut tov. Muresan in fata mea. Felicitari dle. procuror pentru flagrant pentru ca intr-un fel ne razbunati pe toti patitii pe cale legala !!!

necunoscut
30 mai 2013
dupa razboi multi viteji se arata!

Auzi mai acesta! dc nu ai pus plangere atunci?iti place sa vorbesti aiurea si sa acuzi pe cineva pe nedrept. e foarte simplu.nu?

Răspuns la: ce avem noi aici
Adăugat de : arian, 14 martie 2013
Importanta este rezolvarea cazului.
necunoscut
30 mai 2013
dupa razboi multi viteji se arata!

ptr tn era msj anterior!

Răspuns la: Carcasa telefon
Adăugat de : Pagubitul, 14 martie 2013
Si eu am patit ceva de genul acesta cu acest Muresan, am depus la Sectia 2 politie o plangere penala impotriva unui infractor de pe internet...

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 02 Martie 2013
Stire din Eveniment : Bebeluș mort, găsit într-o pungă!
Pagina a fost generata in 0.2523 secunde