Tragedie la Eforie Nord: doi scafandri au murit, în condiții suspecte!

610
Tragedie la Eforie Nord: doi scafandri au murit, în condiții suspecte! - fondscafandridisparuti-1617991496.jpg

Articole de la același autor

Oamenii legii au demarat o anchetă pentru a stabili împrejurările în care doi bărbați, scafandri profesioniști, și-au pierdut viața în timp ce se aflau în largul Mării Negre. Vineri, 9 aprilie, cei doi bărbați se aflau la aproximativ 500 de metri de mal și supravegheau lucrările de înnisipare a plajei, în zona hotelului Europa din Eforie Nord. La un moment dat, cei doi au dispărut în adâncuri, motiv pentru care cei aflați la fața locului au alertat autoritățile.

În scurt timp, pe plajă au ajuns salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea”, cu patru scafandri cu o ambarcațiune RIB, un echipaj SMURD și un echipaj de la Ambulanță, dar și elicopterul SMURD. Cei doi scafandri dispăruți au fost găsiți în câteva zeci de minute, dar erau inconștienți și fără semne vitale. Cadrele medicale au realizat protocolul de resuscitare, dar fără succes. Cei doi bărbați au fost declarați decedați.

În urma tragediei, cazul a intrat în atenția Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanța, fiind vorba despre un accident de muncă, dar și a polițiștilor, pentru a fi stabilite concret cauzele care au dus la deces. Există suspiciunea că de vină ar fi fost modul în care au fost încărcate buteliile de oxigen, care nu ar fi respectat toate măsurile specifice. Aceste aspecte urmează să fie elucidate însă în cadrul anchetei. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.6263 secunde