Transportatorii ies în stradă! Platforma Uber, acuzată de "piraterie pe piață"

645
4
Transportatorii ies în stradă! Platforma Uber, acuzată de

Articole de la același autor

Transportatorii și taximetriștii care fac parte din Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) organizează, azi și mâine, proteste în fața sediului Guvernului împotriva a ceea ce ei numesc pirateria de pe piață, desfășurată în special prin prisma platformei Uber. 


Confederația se așteaptă la participarea a circa 6.000 de taxiuri, autobuze și microbuze. Concret, COTAR organizează acțiuni de protest, în zilele de 26 și 27 aprilie, în fața sediului Guvernului, între orele 9.30-21.00. Taximetriștii și transportatorii rutieri de persoane au cerut guvernului o Ordonanță de Urgență pentru eliminarea pirateriei din această piață, dar până acum nu a fost dat niciun răspuns. 


"Cerem scoaterea în afara legii a platformelor tehnologice online care prestează servicii de taximetrie în mod neautorizat, așa cum s-a întâmplat în țările europene, unde statul a vrut să-și protejeze transportatorii autorizați. Cerem scoaterea în afara legii a tuturor platformelor online care fac servicii de transport de persoane nedeclarat, nefiscalizat în România și neautorizat conform legislației în vigoare. Cerem scoaterea în ilegalitate a tuturor firmelor care fac transport regulat, pe rute pentru care nu au participat la licitații și nu au câștigat dreptul de a le opera, conform legii. Firmele care piratează transportul de linie sunt listate pe site-uri de tipul Autogari.ro, cu program fix și posibilitate de a face rezervări, deși nu au dreptul să opereze pe rutele afișate, neavând autorizație, dar nu sunt oprite de autorități și nu sunt sancționate. Unele se ascund sub umbrela activităților din turism, dar nu pot proba acest tip de activitate, cât timp au programe fixe și prețuri fixe afișate pe site-uri", sunt doar câteva dintre nemulțumirile transportatorilor. 


Comentează știrea

O
26 aprilie 2017
pla

Ba taximetristi slinosi mai lasati protestele si spalati-va pe voi si pe masinile voastre imputite si sa fiti mai cu buni simt.

Auto
26 aprilie 2017
La pușcărie cu penalii de la uber

La pușcărie cu penalii de la uber dacă cineva vrea să faca taxi și nu are licență și toate actele necesare eliberate de primării și autoritățile competente este băgat de anaf la evaziune fiscală, se confiscă mașina plus că i se dă o amendă de 20.000 lei și dosar penal iar ăstora de la uber nu li se întâmplă nimic

Marius
26 aprilie 2017
Uber

Bine uber...afara cu taximestristii..uber rules

Cata
26 aprilie 2017
Auto

A vorbit un slinos de potential client al Uber.

Pagina a fost generata in 0.5848 secunde