Constanța, plină de taxiuri pirat! Poliția Locală se face că îi amendează

3707
7
Constanța, plină de taxiuri pirat!  Poliția Locală se face că îi amendează - fotofondtaxi-1492956025.jpg

Articole de la același autor

Îi găsești în parcările supermarketurilor, gata să te ajute să îți care sacoșele grele, la gară, cu mușchii pregătiți să îți ducă geamantanele, în centru, întotdeauna primii în stație, la fiecare colț de bulevard, invitându-te să te ducă rapid unde ai treabă. Sunt taximetriștii pirat, cei mai amabili dintre toți, dar și cei mai scumpi. Dacă le cazi în plasă, plătești de două ori mai mult decât ar costa o cursă normală și îți mai și spun senin că ți-ai luat țeapă.

Aproape că nu există constănțean care să nu fi fost păcălit, la un moment dat, de vreun taximetrist. Însă "clienții" preferați ai acestor șoferi sunt turiștii care ajung să plătească pentru o cursă de 30 de lei chiar 150 de lei. Deși autoritățile locale susțin că au situația sub control, pare că numărul taximetriștilor pirat și al celor care ar face orice pentru a-și păcăli clienții și a le lua cât mai mulți bani este tot mai mare. Cei mai mulți își fac veacul la gară și nu duc lipsă de mușterii.

"Am venit înainte de Paște, la Constanța, în același compartiment cu o familie din Brașov. Venea să petreacă sărbătorile la mare, că au spus că sunt sătui de munte. Trebuia să ajungă în Mamaia. De cum au coborât din tren, au fost abordați de mai mulți taximetriști care mai să le ia bagajele din mână. În cele din urmă, s-au lăsat convinși de unul care a negociat ca până la hotel Sulina, în Mamaia, să le ia 100 de lei. Și părea că le face un favor. Am încercat să le dau de înțeles că nu e ok, le-am spus să mai caute, dar șoferul m-a repezit ca să-mi văd de drum", ne-a povestit Mirela C., o constănțeancă revoltată de aceste situații care nu fac onoare Constanței.

Amendați pentru… opriri neregulamentare

Altcineva ne-a relatat cum, de la un supermarket de la ICIL și până în Inel II, a avut de plătit 20 de lei.

"Pentru o cursă de cinci minute mi-a cerut 20 de lei. Într-adevăr, se întunecase și ploua. Mi-a spus că acesta este tariful de noapte și mi-a dat bon fiscal. Nu am avut încotro, a trebuit să plătesc", ne-a declarat Ionela. Iar astfel de exemple pot continua.

Poliția Locală susține că are permanent în vizor taximetriștii și organizează periodic controale, care vor fi intensificate în perioada următoare, când va începe sezonul estival.

"În perioada ianuarie - aprilie 2017, Poliția Locală, cu sprijinul Biroului Rutier municipal Constanța, a efectuat controale tematice privind transport persoanelor în regim de taxi. Au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 22.250 de lei", a precizat Valentina Chiriță, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Constanța.

Printre neregulile depistate de oamenii legii, se numără: lipsa ecusonului cu numele și fotografia conducătorului auto, lipsa afișării tarifului aplicat pe portieră, lipsa avizului de traseu eliberat de autoritatea publică locală, dar și pentru opririle neregulamentare.

Taxiurile autorizate au plăcuță pe portieră

Reprezentanții Serviciului de Transport Local din cadrul Primăriei Constanța ne recomandă să fim atenți înainte de a ne urca în taxi și să nu ezităm să întrebăm șoferul de tarifele practicate.

"Oamenii trebuie să se uite pe portiera taxiului, dacă are plăcuța cu numărul de autorizație. Toate taxiurile autorizate au această plăcuță. Apoi, trebuie să se uite obligatoriu la tariful per kilometru afișat. În cazul în care au fost deja păcăliți, pot chiar să solicite un echipaj de poliție. Sub diferite pretexte, îl pot reține pe șofer pe loc, spunându-i că merg să aducă banii din casă, de exemplu, și, între timp, să cheme un echipaj de poliție", ne spune Liviu Pătrașcu, șeful Serviciului de Transport Local Constanța.

De asemenea, reprezentanții Comisaria-tului Județean pentru Protecția Consuma-torilor Constanța ne atrag atenția că, pentru a face o plângere împotriva unui taximetrist, trebuie să avem bonul fiscal emis de acesta.

Comentează știrea

Dragnea
24 aprilie 2017
La pușcărie cu penalii

Pe fraierii ăștia de la poliția locală îi freacă grija de ecuson și nume și dau amenzi pentru un lucru de doi lei în loc să verifice actele mașinii și licenta

Mos Ion
24 aprilie 2017
Orasul Constanta a ajuns o ...hazna !

Nimic nu mai este in regula in orasul asta , totul este o infectie ...Transport , infrastructura , salubritate , calitatea vietii ,si nu in ultimul rand cetatenii orasului ....o societatate bolnava care se complace in tigania asta ! Asta-i situatia in momentul de fata , eu si familia mea ne gandim din ce in ce mai serios pentru '' debarcare '' , vrem sa parasim aceasta corabie care dintr-un moment in altul va naufragia !

ady
24 aprilie 2017
plecarea

Cel mai bun lucru sa plecam toti si sa lasam hienele sa se sfasie intre ele.

alex
24 aprilie 2017
.

Sunt multi soferi care n-au facut o zi de scoala,aia cum au permis si conduc prin oras?...nimeni nu-i intreaba.

Jack
24 aprilie 2017
Parveniți de la primarie

Vina o poartă 100% cetățenii acestui oras.Ei l-au votat si l-au pus in fruntea urbei pe acest parvenit ,fostul băiat de prăvălie al cuplului Mazare-Constantinescu.Se stia de la început ca are mentalitate de parvenit exact ca si seful lui pe linie politica,Dragnea.Se stia ca nu va face nimic ptr eradicarea coruptiei din primărie si ptr dezvoltarea economică si sociala a urbei,modelul sau economic fiind Teleormanul sarantoc al lui Dragnea.Dar in ciuda acestui fapt lumea totusi l-a votat si a fost ales in mod legal.De ce?1.Lipsa unei opoziții politice.Cel mai mare partid de opoziție din C-ta , PNL a ajuns mai corupt decat PSD-ul care este la putere.Cu ce mă ajuta ca cetățean daca in locul lui Făgadau il aduc la putere pe un incompetent gen Hașotti sau pe unul gen Cupsa, managerul unei instituții corupte si pline de nepotism asa cum este CERONAV.2.Lipsa societatii civile din viata orasului.N-am văzut până acum niciun ONG care sa lupte impotriva corupție si abuzurilor din primărie si din alte instituții.In Ardeal,Banat si in Bucuresti , da exista, dar la noi nu.ONG urile din C-ta sunt doar masini de spălat bani murdari ptr coruptii orasului. 3.Lipsa de educație a majorității populației.Cum dracul să fi educat cand cele 3 instituții universitare ale orasului sunt zguduit de scandaluri de corupție.Ce naiba să învețe de ex.,copilul meu la universitățile din C-ta?Cum sa ia si sa dea spaga?Cum sa faca trafic de influenta?Cum sa devina un parvenit si sa se catere pe treptele puterii?Daca s-ar face un recensămînt al analfabetilor functionari,C-ta s-ar încadra în top 5. PS.Cu părere de rau, dar pe zi ce trece imi dau seama ca Huntington are dreptate cu teoria lui.Nu degeaba este profesor la Harvard si nu la Ovidius sau UMC.

Victor
25 aprilie 2017
Vine UBER

Din cate am inteles, Uber va veni la CT din vara. Atunci sa-i vezi pe acesti taximetristi cum vor face proteste cot la cot cu cei care sunt legali. De ce acum cei care sunt legali nu protesteaza impotriva piratilor? .... va spun eu de ce ... pt ca le e frica de ei deoarece sunt aparati de tot felul de interlopi .... cand va veni Uber atunci vor protesta impreuna, iar acesti ilegali de acum, se vor transforma in "aparatorii taximetristilor" si doar ei se vor preta la acte directe de violenta, asa cum au facut in toate orasele unde a intrat Uber

X man
25 aprilie 2017
Lg38/2003(legea taximetriei)

Acei taximetristi care desfasoara activitatea ca independenti sunt absolut legali. Ei au tarife de 3.5 lei pe km omologate de catre metrologie iar legea taximetriei cand a fost elaborata se referea chiar la acest transport de taxi nicidecum la firme de dispecerat care fixeaza tarife pe masinile altora. Vina privind transportul cu aceste taxiuri o poarta exclusiv clientii care nu se uita la tarife.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7166 secunde