Trei jandarmi de la Gruparea Mobilă „Tomis”, anchetați de DNA Constanța: au recunoscut acuzațiile!

541
Trei jandarmi de la Gruparea Mobilă „Tomis”, anchetați de DNA Constanța: au recunoscut acuzațiile! - x-dna-jandarmi-1686295616.jpg

Articole de la același autor

Trei jandarmi constănțeni, de la Gruparea Mobilă „Tomis”, au fost anchetați de Direcția Națională Anticorupție pentru fapte de corupție. Cei trei au renunțat între timp la locurile de muncă și au încheiat acorduri de recunoaștere de vinovăției.

Astfel, maior (r) Romi Gorun, la data faptelor comandant al Detașamentului 3 Mobil Jandarmi Ordine Publică din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, a fost acuzat de săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și uz de fals în formă continuată, plutonier adjutant (r) Marinache Leu și plutonier adjutant (r) Ionuț Olteanu, la data faptelor comandanți de grupă în cadrul aceluiași detașament, au fost acuzați de complicitate la săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

Potrivit anchetatorilor, „în perioada iulie – septembrie 2022, la diferite intervale de timp, inculpatul mr. (r) Gorun Romi și-ar fi îndeplinit defectuos atribuțiile de serviciu prin aceea că, pe de o parte ar fi absentat de la programul de lucru pentru a desfășura activități circumscrise obiectului de activitate al societății comerciale deținute de soția sa, iar pe de altă parte ar fi dispus ca cei doi subofițeri, plt. adj. (r) Leu Marinache și plt. adj. (r) Olteanu Ionuț, în timpul programului de lucru, să desfășoare diferite activități în cadrul aceleiași societăți comerciale menționate ori în interesul personal al inculpatului”. Aceste acțiuni ar fi avut drept urmare vătămarea intereselor legitime ale Ministerului Afacerilor Interne prin Inspectoratul General al Jandarmeriei Române - Gruparea de Jandarmi Mobilă „Tomis” Constanța, constând în producerea unei pagube materiale, reprezentând totalul sumelor de bani încasate pe nedrept, cu titlu de drepturi salariale de către cei trei inculpați. Anchetatorii au mai arătat că, pe parcursul urmăririi penale, prejudiciul produs în dauna M. A. I. a fost acoperit integral în mod voluntar de către cei trei inculpați.

Cei trei au recunoscut acuzațiile ce le-au fost aduse și au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției, acceptând și pedepsele aplicate. Romi Gorun a fost condamnat la 2 ani și 6 luni închisoare cu suspendare, iar subofițerii Leu și Olteanu au fost condamnați la 1 ani și 10 luni închisoare cu suspendare.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost trimise la Tribunalul Militar București.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.5024 secunde