Trei tulceni și-au adus etnobotanicele de acasă pentru a se distra pe litoral

3045
Trei tulceni și-au adus etnobotanicele de acasă pentru a se distra pe litoral - 50d23fbea27d0924f1bbd8e7fcd716a7.jpg
Trei tineri din Tulcea au fost surprinși de jandarmi, pe plaja din Năvodari, în timp ce se drogau cu țigări confec-ționate din substanțe etnobotanice. Joi după-amiază, în jurul orei 17,00, echipajul aparținând Grupării de Jandarmi Mobile "Tomis" care patrula în zona turistică "Lebăda" a fost sesizat de un bărbat cum că pe plajă se aflau trei turiști care fumau țigări artizanale. Potrivit jandarmilor, Iulian Dobrescu este o persoană fără adăpost care s-a aciuat la marginea Năvodariului și s-a speriat când tinerii, cu care intrase în vorbă, i-au oferit și lui să tragă câteva fumuri, alertând imediat forțele de ordine.
Ajunși la fața locului, militarii i-au surprins pe Marius Tănase, de 21 de ani, Romică Isai, de 22 de ani și Aurelian Babușcă, de 21 de ani, în timp ce fumau. Tinerii au afirmat că veni-seră cu un microbuz de transport persoane în Constanța și inițial s-au îndreptat spre stațiunea Mamaia, dar pentru că li s-a părut prea aglome-rată, au mers mai departe, până spre Năvodari. Ei au mărturisit cu nonșa-lanță că substanțele etnobotanice găsite asupra lor (două plicuri incolore, transparente, care conțineau o substanță vegetală, de culoare verde-olivie și mai multe foi tip țiga-retă) le aparțin și au fost cumpărate de la un "magazin de vise" din Tulcea, special pentru a se "distra" pe litoral. "În cauză au fost întocmite actele procedurale premergătoare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere de droguri pentru consum propriu fără drept, dosarul întocmit fiind înaintat către DIICOT Constanța în vederea continuării cercetărilor", a afirmat lt. Codrin Popoiu, purtător de cuvânt al grupării. Anchetatorii vor trebui să stabilească, de asemenea, dacă substanțele depistate se aflau pe lista celor interzise de Ministerul Sănătății.
Reprezentantul Grupării "Tomis" ne-a declarat că acesta este primul caz de consum de droguri cu care se confruntă în acest sezon estival, dar se așteaptă ca numărul lor să crească. De altfel, potrivit unei statis-tici realizate de cadrele medicale de la Spitalul Județean, peste 100 de tineri au ajuns la Urgență de la începutul acestui an, din cauza substanțelor entobotanice și a stupefiantelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 08 Iulie 2010
Stire din Social : Vara se numără drogații
Pagina a fost generata in 0.3452 secunde