Trei turiști, între care un copil, rătăciți în Făgăraș, recuperați după mai bine de 12 ore

272
Trei turiști, între care un copil, rătăciți în Făgăraș, recuperați după mai bine de 12 ore - salvamontinterventiemunte5679410-1547976899.jpg
Trei turiști, între care un copil de 14 ani, care s-au rătăcit în Munții Făgăraș, pe Valea Arpașului, au fost recuperați de jandarmii montani după mai bine de 12 ore.


Cei trei turiști, din Brăila și București, au plecat, vineri după-amiază, în jurul orelor 17.00, din Victoria, pe Valea Arpașului, spre cabana Turnuri, unde aveau rezervare, însă i-a prins noaptea pe traseu, iar în jurul orei 1.00 noaptea au decis să se oprească, după ce au constatat că s-au rătăcit și în special copilul era obosit.

Sâmbătă, în jurul orei 5.45 au sunat la 112.


"Șase jandarmi montani, din cadrul Postului de Jandarmi Montan Sâmbătă, împreună cu patru salvamontiști au plecat în căutarea lor. Cele trei persoane au fost găsite de echipa de salvare, la o distanță de aproximativ 15 minute de cabana Turnuri", au precizat reprezentanții Jandarmeriei Brașov.

Salvatorii montani au plecat în căutarea lor în jurul orei 7.45, iar operațiunea de salvare s-a încheiat în jurul orei 13.00, sâmbătă.

Cei trei erau echipați corespunzător pentru munte, dar erau epuizați fizic, din cauza dificultății traseului, au mai precizat reprezentanții IJJ Brașov.

"Nu au necesitat îngrijiri medicale. Salvatorii le-au dus alimente și ceaiuri calde pentru a-și recăpăta energia", au mai spus jandarmii.

Jandarmii și lucrătorii Salvamont i-au ajutat să coboare în siguranță și i-au condus până în orașul Victoria, la mașinile personale.


sursa: realitatea.net


Top articole din Eveniment

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1482 secunde