Tumoră GIGANTICĂ de 12 kilograme, extirpată de medici! Cât a durat intervenția chirurgicală

370
Tumoră GIGANTICĂ de 12 kilograme, extirpată de medici! Cât a durat intervenția chirurgicală - tumora-1652894506.jpg

Articole de la același autor

O echipă de medici chirurgi din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a reuşit extirparea unei tumori gigantice, care avea un diametru de 35 de centimetri şi aproximativ 12 kilograme, de la un pacient în vârstă de 42 de ani, informează un comunicat de presă remis al unității medicale, potrivit Realitatea.net


„Intervenţia, care a fost extrem de dificilă din cauza volumului mare al tumorii, care avea un diametru de 35 de cm şi aproximativ 12 kg, dar şi datorită relaţiei strânse cu elemente vasculare importante, a durat aproximativ 2 ore, s-a desfăşurat în Blocul operator Chirurgie I şi a constat în excizia în întregime a formaţiunii tumorale, fără a lăsa ţesut tumoral restant. Evoluţia postoperatorie a pacientului este una favorabilă, urmând ca acesta să fie externat în următoarea perioadă.

Echipa care a realizat intervenţia este formată din dr. Daniel Popa, medic primar chirurgie generală, dr. Cosmin Nicolescu, medic primar chirurgie generală, dr. Horvath Zsuzsanna, medic specialist ATI, şi dr. Dumitru Godja, medic rezident chirurgie generală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5027 secunde