Ultimul detașament românesc a fost repatriat din teatrul de operații Afganistan

210
Ultimul detașament românesc a fost repatriat din teatrul de operații Afganistan - afganistanrepatriere-1624900782.jpg

Articole de la același autor

Ultimul detașament românesc a fost repatriat din teatrul de operații Afganistan. Militarii au ajuns acasă la sfârșitul săptămânii trecute. Cea mai mare parte din cei aproximativ 600 de militari care au executat ultima rotație din Afganistan, în perioada februarie - iunie 2021, aparține Batalionului de Protecție a Forței „Jderii” comandat de locotenent-colonelul Vasile Mironescu, și au executat, alături de militarii din cadrul ENS și în cooperare cu forțele Coaliției internaționale, cu Forțele Naționale de Securitate și Apărare Afgane și cu liderii locali, misiuni specifice de protecția forței și de pregătire a activităților de redislocare în țară a detașamentelor de militari și a echipamentelor specifice misiunii.

Activitățile de repatriere au fost sincronizate cu aliații din NATO și partenerul strategic SUA, în cadrul operației „Saif Return Afganistan 2021” a Comandamentului Forțelor Întrunite, structură din Ministerul Apărării Naționale, care exercită comanda operațională a detașamentelor Armatei României participante la misiuni și operații în afara teritoriului statului român.

Militarii au ajuns la Baza 90 Transport Aerian Otopeni la bordul unei Aeronave C-17 Globemaster aparținând Heavy Airlift Wing Papa. Militarii au fost întâmpinați de contraamiralul de flotilă Marian Săvulescu, șeful de stat major al Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale și structurilor de Informații Militare. De asemenea, duminică, a fost organizată ceremonia de repatriere, la care a participat ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ionel Ciucă.

Din anul 2002 și până în prezent, peste 32.000 de militari români, provenind din toate structurile luptătoare ale Forțelor Terestre, Aeriene, Navale, Forțelor pentru Operații Speciale și structurilor de Informații Militare, au participat la misiuni și operații internaționale în teatrul de operații din Afganistan.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5775 secunde