Elevii militari, despre importanța problematicii de gen în Armata României

250

Articole de la același autor

Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale a fost joi, 10 iunie, gazda unui eveniment pe tema problematicii de gen, organizat de Departamentul pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, din cadrul MApN, în parteneriat cu Biroul Asistență Psihologică din cadrul Statului Major al Forțelor Navale (SMFN).

Elevii militari au avut șansa să dezbată probleme precum egalitatea de șanse în cariera militară pentru bărbați și femei, precum și tema delicată a valențelor pe care le poate îmbrăca noțiunea de hărțuire sexuală la locul de muncă sau pe durata unei misiuni.

Conferința a fost susținută de șeful Biroului managementul problematicii de gen din MApN, lt.col. Manuela Bercea și de șeful Biroului Asistență Psihologică din cadrul SMFN, lt.col. Camelia Tudor, a căror prezentare a suscitat mult interes din partea elevilor militari. Aceștia au recunoscut că, deși sunt încă foarte tineri, s-au simțit expuși prejudecăților care susțin inegalitatea de gen în accederea la o carieră militară. În urma discuțiilor cu cei doi consilieri pe tema problematicii de gen, elevii s-au bucurat să identifice soluții pentru gestionarea piedicilor pe care le-ar putea întâmpina odată ce își vor începe cariera de maiștri militari în Forțele Navale.

Nici tema hărțuirii sexuale nu a rămas fără ecou în mintea viitorilor tehnicieni de marină. Tinerii au aflat din prezentare întreaga paletă de gesturi, acțiuni și chiar elemente de discurs ce pot fi interpretate drept ofensive și care pot atrage după ele consecințele legii penale.

Concluzia generală a fost aceea că astfel de acțiuni de conștientizare și informare sunt absolut necesare și oferă un bagaj de cunoștințe prețios viitoarelor cadre militare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.8987 secunde