Vreți o carieră în Armata României? Se caută ofițeri și subofițeri!

16653

Articole de la același autor

Constănțenii care vor să urmeze o carieră în Armata României se pot înscrie în procesul de recrutare pentru formarea de ofițeri și subofițeri. Printre criteriile cerute de Armată se numără vârsta maximă de 45 de ani (la data acordării gradului și numirii în funcție) și cel puțin trei ani experiență în domeniul studiilor.

Armata României își mărește efectivul. Drept pentru care, militarii au anunțat organizarea de recrutări atât pentru soldați și gradați profesioniști, dar și pentru ofițeri și subofițeri. La aceste recrutări pot participa atât militari în activitate, care vor să avanseze în categoria militară a ofițerilor, cât și civili.

Cei interesați sunt înștiințați că sunt puse la bătaie următoarele funcții: cinci locuri de ofițeri la muzici militare, pentru care se pot face înscrieri până pe 16 iulie, 40 de locuri de subofițeri la specialitatea militară sanitar, la Centrul de perfecționare medico-militară Sibiu, până pe 6 august, 22 de locuri de subofițeri la muzici militare, la Centrul de instruire pentru muzici militare București, până pe 16 iulie, 10 locuri la comunicații pentru subofițeri, la Școala de Aplicație pentru Comunicații, Tehnologia Informației și Apărare Cibernetică Sibiu, până pe 13 august și 71 de locuri pentru subofițeri la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre din Pitești (15 locuri – informații militare, 10 locuri – construcții, 23 locuri – intendență, 23 locuri - administrație), până pe 1 octombrie.

Potrivit reprezentanților Ministerului Apărării Naționale, criteriile de recrutare sunt: vârsta maximă 45 de ani împliniți la data acordării gradului și numirii în funcție, absolvirea învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat sau a unei unități de învățământ postliceal acreditate, cu atestat și certificat de calificare profesională valabil, în domeniul pentru care candidează, în cazul soldaților și gradaților profesioniști care vor să avanseze, iar în cazul civililor, dovada absolvirii învățământul liceal cu diplomă de bacalaureat – pentru posturile de subofițeri. Cei care doresc să acceadă pe un post de ofițeri, criteriile sunt următoarele: în cazul militarilor în activitate se cer cel puțin trei ani vechime în serviciu ca maiștri militari, subofițeri sau soldați/gradați profesioniști și să fi primit la ultimele trei evaluări profesionale calificativul „foarte bun”; pentru candidații civili, sunt necesari trei ani experiență în domeniul studiile de licență.

Cei interesați se pot prezenta cu documentele la biroul recrutare din cadrul Centrului Militar Zonal Constanța sau se pot înscrie online, în urma obținerii informațiilor de la centru. După înscriere vor fi întocmite dosarele de candidat, iar selecția va consta în promovarea probelor psihologice și fizice și a unui interviu final. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3289 secunde