Un elev militar, „Comandantul Flotei pentru o zi”

225

Articole de la același autor

Activitățile dedicate sărbătoririi celor 125 de ani de la înființarea Diviziei de Mare, actualul Comandament al Flotei, au cuprins și un proiect pilot, atât pentru Forțele Navale Române, cât și pentru Armata României, „Comandantul Flotei pentru o zi”. Pentru câteva ceasuri, comandantul Flotei, contraamiral de flotilă Valentin Iacoblev, a „predat” comanda unității, joi, 25 februarie,  elevului caporal Matteo Damaschin de la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” din Constanța, care a trăit o experiență unică pentru un elev militar. Întâlnirea dintre cei doi reprezentanți ai Marinei Militare Române a început cu vizita la sediul Comandamentului Flotei, unde a fost purtat un dialog prin care aceștia s-au prezentat și au împărtășit impresii despre rolurile pe care le au fiecare în parte, atât în banca de la colegiu, cât și la cârma celei mai complexe structuri militare din Dobrogea.



În continuare, tânărul cadet a primit invitația de a lua parte la o prezentare a navelor militare aflate la cheu, în portul militar Constanța. Însoțit de contraamiralul de flotilă Valentin Iacoblev, a urcat la bordul dragorului maritim „Sublocotenent Alexandru Axente”, prima navă pe care a activat actualul șef al Flotei, după absolvirea Institutului de Marină (Academia Navală „Mircea cel Bătrân” din prezent), și pe care, ulterior, a comandat-o, precum și la cel al fregatelor „Regele Ferdinand” și „Regina Maria”, pe cea din urmă conducând-o în numeroase misiuni internaționale.



La final de întâlnire, domnul amiral i-a oferit lui Matteo un cadou simbolic, perechea sa de echere de navigație, și i-a transmis

următoarele: „Meseria de marinar este grea, dar secretul constă în determinarea și voința cu care acționezi în viață. În Marina Militară, toți ofițerii sunt de părere că visul oricărui cadet ar trebui să fie acela de a ajunge comandant de navă. Dacă ajungi comandant, ai un echipaj pe care îl conduci, ai o misiune și trebuie să iei decizii, iar, în consecință, deciziile la comanda unei nave sunt extraordinar de multe. Tot timpul se întâmplă câte ceva. Prin urmare, un comandant de navă nu are timp niciodată să se plictisească, iar în timp, devine o persoană foarte puternică. De acești comandanți puternici avem nevoie pentru ca ei să preia frâiele Forțelor Navale Române!”.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 28 Februarie 2021
Stire din Eveniment : Comandamentul Flotei a împlinit 125 de ani
Pagina a fost generata in 1.0804 secunde