Un hoț care buzunărește numai bătrâni este căutat de polițiști de trei ani

1911
Polițiștii constănțeni caută, de aproape trei ani, un hoț de buzunare. Deși au o descriere a individului, realizată de victime, nu au reușit să-l identifice nici până în prezent. La fiecare câteva săptămâni însă, hoțul mai face o victimă.
Cătălin Ologu, agent șef în cadrul Compartimentului Furturi din Buzunare, din Poliția Municipiului Constanța, spune că hoțul acționează dimineața, în jurul orelor 7,00 - 8,30 și își alege victimele din rândul bătrânilor. Îi pândește când se îndreaptă către piață, alimentară sau farmacie - având astfel garanția că au bani asupra lor - și intră în vorbă cu ei, pretextând că este o veche cunoștință. Nu se lasă intimidat când bătrânii neagă că l-ar cunoaște, ci cu o atitudine politicoasă și vădit familiară, încearcă să-i convingă de existența unui trecut comun. Între timp însă le sustrage portofelul sau telefonul mobil. "Este îmbrăcat îngrijit, este politicos și la prima vedere nu dă de bănuit. Nu are o zonă obișnuită de acțiune, primim plângeri din întreg municipiul, la fiecare două - trei săptămâni. Am fost sesizați din Tomis Nord, Km. 4-5, Soveja, Tomis III", ne-a spus polițistul. Oamenii legii bănuiesc că hoțul este din județ.
Din descrierile victimelor, anchetatorii au aflat că hoțul are în jur de 40 - 45 de ani, are părul brunet, piele închisă la culoare, față rotundă, în jur de 1,70 metri înălțime și plinuț. Polițiștii spun că le-au prezentat bătrânilor jefuiți albumele cu hoții de buzunare cunoscuți, dar nu l-au identificat printre aceștia.
Prin urmare, oamenii legii îi sfătuiesc pe constănțeni să fie extrem de atenți cu cine intră în vorbă, iar dacă sunt puși într-o astfel de situație, să nu-l bage în seamă, să nu îi permită necu-noscutului să se apropie de ei, ci să-l împingă cu mâinile. (F.D.)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 21 Mai 2010
Stire din Social : "Trăiesc" cu 13 lei pe lună
Pagina a fost generata in 0.3816 secunde