Un mangaliot trebuie să plătească păcatele din Germania

141

Articole de la același autor

Un bărbat din Mangalia este urmărit de păcatele comise în urmă cu câțiva ani, în străinătate. Mai precis, Judecătoria Mangalia l-a condamnat, în urma unei solicitări transmise de Judecătoria Heidenheim din Germania, la plata unei amenzi de aproape 2.000 de euro pentru că, în toamna lui 2021, s-a urcat la volan, deși era aproape de comă alcoolică, și a provocat un accident într-o parcare.

Magistrații mangalioți au primit o cerere de recunoaștere și executare a unei decizii pronunțate de Judecătoria Heidenheim în 2021, rămasă definitivă în 12.01.2022, prin care bărbatul a fost sancționat cu o amendă de 1.800 de euro pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul circulației rutiere și cheltuieli judiciare de 184,16 euro.

Bărbatul este acuzat că pe 25 septembrie 2021, ora 21.00, se afla la volanul autoturismului marca Opel și intenționa să parcheze cu spatele „deși, din cauza consumului de băuturi alcoolice, era inapt să conducă”, după cum s-a reținut în proces, potrivit rejust.ro. Analizele de sânge au evidențiat o alcoolemie de 2,72 la mie, iar din cauza stării în care se afla, în timpul mavevrelor repetate, a atins bara de protecție a unui Mercedes Benz, parcat regulamentar în apropiere.

Analizând solicitarea, magistrații nu au găsit niciun motiv de nerecunoaștere sau neexecutare a sancțiunii primite de român în Germania, drept pentru care au admis cererea emisă de autoritățile din Germania. De asemenea, au schimbat suma datorată în moneda națională, astfel că mangaliotul trebuie să plătească 9.819 lei, conversia realizându-se la cursul valutar valabil la data aplicării amenzii. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3384 secunde