Un nou incendiu de vegetație uscată, în localitatea Poarta Albă

194
Un nou incendiu de vegetație uscată, în localitatea Poarta Albă - img20230720wa0011-1689840792.jpg
Un nou incendiu de vegetație uscată a izbucnit, ieri, în localitatea Poarta Albă, sub pod, la canal. Din cauza flăcărilor mari și a degajărilor de fum, traficul rutier a fost deviat temporar. A fost afectată și circulația trenurilor. Peste 30 pompieri cu șase autospeciale de stingere de apă cu spumă, autocisterne și reprezentanți ai autorităților s-au mobilizat în lupta cu flăcările. Intervenția a durat mai bine de șase ore și au fost afectate 60 hectare de teren.
 

"Facem apel către cetățeni să respecte măsurile de prevenire a incendiilor de vegetație uscată, să conștinetieze faptul că au fost situaţii când, în urma unor astfel de incendii, din cauza propagării focului sub acţiunea vântului, s-au înregistrat victime omeneşti.

Totodată, aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere ca urmare a scăderii vizibilităţii pe drumurile publice generată de acoperirea carosabilului cu mari cantități de fum. De asemenea, nu este lipsit de importanţă efortul depus de personalul structurilor de intervenţie profesioniste pentru stingerea acestor incendii, efort care ar putea fi dirijat către intervenţia în alte situaţii în care cetăţenii se află în pericol", transmit salvatorii.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4543 secunde