Un tigru a fugit de la Grădina Zoologică din Sibiu și a ajuns într-un cartier de locuințe. Animalul a fost împușcat

1306
Un tigru a fugit de la Grădina Zoologică din Sibiu și a ajuns într-un cartier de locuințe. Animalul a fost împușcat - bengal-1323774026.jpg
Un tigru a fugit, marți dimineață, de la Grădina Zoologică din Sibiu, fiind alertați pompierii, Poliția, Asociația Vânătorilor și echipajele SMURD, pentru a fi pregătite de intervenție în caz de nevoie. Tigrul a reușit să fugă de sub supravegherea echipelor de căutare, care îl localizaseră în Pădurea Dumbrava, și a ajuns într-un cartier de locuințe din municipiu.

Tigrul a fost împușcat de autorități cu o armă cu glonț.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu, Silviu Albișor, tigrul a fugit de sub supravegherea echipelor de căutare, care îl localizaseră în Pădurea Dumbrava, și a ajuns în cartierul Valea Aurie din municipiu.

Conform acestuia, tigrul se află în zona străzii Calea Poplăcii din municipiu, în apropierea Inspectoratului Județean de Jandarmi, iar întreaga zonă a fost evacuată și asigurată de Poliția Locală Sibiu.

Directorul Complexului Național Muzeal Astra din Sibiu, Valeriu Olaru, a precizat că din zona muzeului au fost evacuate 18 persoane, atât vizitatori, cât și personal al instituției și muncitori care lucrează acolo. Olarau a spus că persoanele au fost luate din muzeu cu un autoturism al instituției și scoase la poartă, unde au stat într-un spațiu închis până în momentul în care au putut părăsi zona cu diferite mijloace de transport.

"Echipele de căutare sunt dotate cu o pușcă cu tranchilizante care va fi folosită pentru a seda animalul și a-l putea aduce înapoi", a declarat purtătorul de cuvânt al Primăriei Sibiu, Mirela Gligore.

Tigrul a fugit, marți dimineață, de la Grădina Zoologică din Sibiu, fiind alertate Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Poliția, Asociația Vânătorilor și SMURD.

Viceprimarul Sibiului Astrid Fodor a declarat marți că tigrul a reușit să iasă din cușca sa din cauza neglijenței îngrijitorului.

"În această dimineață, în jurul orei 9.30, îngrijitorul a făcut curățenie și când a ieșit a lăsat ușa cuștii întredeschisă, moment în care animalul a ieșit", a declarat Astrid Fodor.

Potrivit acesteia, în momentul de față echipa care caută efectiv animalul este formată din aproximativ zece persoane, care sunt angajați ai Grădinii Zoologice și vânători profesioniști.

Astrid Fodor a anunțat că o problemă cu care se confruntă și pe care încearcă să o rezolve este lipsa puștilor cu tranchilizant, existând una singură autorizată în municipiul Sibiu și fiind așteptată încă una de la Cisnădie, dar și doi specialiști de la Deva care în urmă cu aproximativ două luni s-au confruntat cu o problemă similară.

 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 04 Iulie 2011
Stire din Sport : Ce penalty clar n-a dat Tudor!
Pagina a fost generata in 0.2403 secunde