Proiectul IPRforSEE, pe ultima sută de metri

1053
Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța va finaliza la sfârșitul lunii decembrie 2011 implementarea proiectului IPRforSEE (finanțat de Programul de Cooperare Teritorială Sud - Estul Europei), care a contribuit la creșterea competitivității IMM-urilor în zona Europei de Sud - Est prin îmbunătățirea activităților de conștientizare și prin dezvoltarea de instrumente în domeniul protecției proprietății intelectuale.

Proiectul a fost coordonat de Camera de Comerț din Veneția (Italia) fiind implementat de zece parteneri, din șase țări (Italia, Austria, Ungaria, Serbia, România și Grecia).

Activitățile proiectului au început în anul 2009 cu o analiză a serviciilor disponibile și a nevoilor IMM-urilor pentru a identifica șase servicii inovative. Acestea au fost dezvoltate și s-a creat câte un set de instrumente care vor fi utilizate de organizațiile pentru sprijinirea afacerilor, instruite prin module moderne e-learning. Serviciile au fost testate în fiecare din cele șase țări (câte două servicii pe țară) pe câte un grup pilot de IMM-uri, din diferite sectoare economice, sub îndrumarea organizațiilor naționale pentru protecția proprietății intelectuale (în România OSIM), după care se vor livra în mod curent.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9318 secunde