Un urmărit internațional pentru uciderea a doi migranți, predat de francezi autorităților române

219
Un urmărit internațional pentru uciderea a doi migranți, predat de francezi autorităților române - urmarit-1686329007.jpg
Polițiști români au preluat vineri de pe Aeroportul Internațional Otopeni un bărbat condamnat în România la 22 de ani și 8 luni de închisoare pentru omor, tentativă de omor, trafic de migranți și trecerea frauduloasă a frontierei de stat. Acesta a fost predat către o escortă din cadrul Serviciului de Investigații Criminale - Inspectoratul de Poliție Județean Arad, depistarea lui realizându-se în urma cooperării efectuate între Inspectoratul de Poliție Județean Arad și autoritățile din Franța.


La data de 19 aprilie 2021, Biroul SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Inspectoratul General al Poliţiei Române a introdus o semnalare în SIS (Sistemul Informatic Schengen) pe numele unui bărbat de 27 de ani din Afganistan, solicitându-se arestarea acestuia, în vederea predării, în baza unui mandat european de arestare emis de către Tribunalul Arad, pentru săvârșirea infracțiunilor de omor, tentativă de omor, trafic de migranți și trecerea frauduloasă a frontierei de stat, informează Digi24.


Bărbatul, împreună cu alți cetățeni afgani, a pătruns ilegal în România, din Serbia, cu scopul de a ajunge în Occident și a fost implicat în activități de racolare, îndrumare și călăuzire a unor migranți, în scopul facilitării pentru aceștia a trecerii frauduloase a frontierei cu Ungaria, în vederea obținerii de foloase patrimoniale. 


După racolare și călăuzire, bărbatul a ucis doi afgani și a rănit grav un al treilea, faptă care a avut loc în decembrie 2020, pe un câmp situat în apropierea localității Șagu, lângă autostrada Arad-Timișoara. După săvârșirea faptei, acesta ar fi părăsit România, pe numele său fiind emis un mandat de urmărire internațională. 


Astfel, la data de 21 martie 2023, bărbatul a fost arestat în Franța, în vederea executării mandatului european de arestare emis de autoritățile române, iar, la data de 2 iunie 2023, autoritățile franceze au informat că predarea persoanei către autoritățile române a fost aprobată.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9849 secunde