UPDATE. Explozie puternică la un cunoscut magazin de bricolaj. VICTIME CU ARSURI! A fost activat Planul Roșu de intervenție

3391
UPDATE. Explozie puternică la un cunoscut magazin de bricolaj. VICTIME CU ARSURI! A fost activat Planul Roșu de intervenție - img-1717746324.jpg

Articole de la același autor

O explozie puternică, urmată de incendiu s-a produs, vineri, la un magazin de bricolaj din Botoșani. A fost activat planul roșu de intervenție. Ar fi vorba despre şase persoane rănite. Magazinul a fost evacuat imediat după explozie. Din primele informaţii, ar fi vorba despre mai multe persoane care ar fi suferit arsuri.

"Având în vedere numărul persoanelor implicate, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Intervenție. Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului, au fost alocate 2 autospeciale de stingere, 1 autospecială transport personal victime multiple, 2 ambulanțe SMURD și 1 unitate de terapie intensivă mobilă. Misiunea este în dinamică", a transmis ISU Botoșani.


UPDATE - Două elicoptere au fost trimise la locul exploziei, care s-ar fi produs din cauza instalaţiei de gaze.


UPDATE - Răniţii sunt angajaţi. 11 persoane au fost tranportate la spital.


UPDATE - RAED ARAFAT: Toate forţele sunt concentrate pe salvarea victimelor. 


UPDATE - Pompierii caută eventualele victime sub dărâmături.


UPDATE - 12 persoane au fost duse la spital. Una dintre ele este în stare foarte gravă!


UPDATE - Potrivit Antena3, ieri, în zona birourilor, ar fi fost instalată o centrală pe gaz.


UPDATE - Patru pacienţi răniţi în urma exploziei care a avut loc, vineri dimineaţă, la magazinul Dedeman din municipiul Botoşani se află în stare gravă, doi dintre aceştia fiind intubaţi, a informat Ministerul Sănătăţii.


„Până în momentul de faţă s-au înregistrat 13 victime, dintre care 4 în stare gravă, doi dintre pacienţi fiind intubaţi. Pacienţii prezintă arsuri de diferite grade într-o proporţie de 10-15%, localizate în partea superioară a corpului”, afirmă sursa citată.

Potrivit aceleiaşi surse, doi dintre pacienţii aflaţi în stare gravă vor fi transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sfântul Spiridon din Iaşi, iar doi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca), pe cale aeriană, transportul fiind asigurat de DSU.


UPDATE - Magazinul a precizat, vineri, potrivit g4media.ro, că, în momentul exploziei, o firmă externă autorizată desfășura lucrări la sistemul de alimentare cu gaz al magazinului din Botoșani. Compania menționează că magazinul respecta toate normele de siguranță, având toate autorizațiile și avizele necesare.


UPDATE - Opt dintre victimele exploziei urmate de incendiu de la complexul comercial Dedeman din Botoşani sunt clienţi ai magazinului, se arată într-o informare transmisă, vineri, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.


Potrivit sursei citate, în acest caz a fost declanşat Planul alb de intervenţie în Spitalul Judeţean de Urgenţă "Mavromati" Botoşani şi Spitalul Municipal Dorohoi.

"DSP Botoşani a declanşat Planul alb de intervenţie în Spitalul Judeţean de Urgenţă Mavromati Botoşani şi Spitalul Municipal Dorohoi. Toate cele 13 victime (5 angajaţi ai centrului comercial şi 8 clienţi) au fost preluate de către SJU Mavromati Botoşani, din care 12 transportate cu echipaje SMURD şi SJA Botoşani, iar o victimă s-a prezentat cu mijloace proprii", au precizat oficialii DSP.



sursa foto: observatornews.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4215 secunde