UPDATE. OPERAŢIUNE DE SALVARE! Navă cu zeci de migranţi, lângă Vama Veche

379
UPDATE. OPERAŢIUNE DE SALVARE! Navă cu zeci de migranţi, lângă Vama Veche - xnavamigranti2-1660893869.jpg
Polițiștii de frontieră au descoperit, în dimineața zilei de vineri, 19 august, o ambarcațiune pe care se află mai mulți migranți. Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, ambarcațiunea a fost depistată la aproximativ 30 de mile est de localitatea Vama Veche și este direcționată spre Portul Constanța. 




UPDATE. Ambarcațiunea a acostat în portul Constanța, unde migranții sunt coborâți pe mal, pentru asistență medicală, urmând să fie preluați de polițiștii de frontieră pentru realizarea procedurilor legale. Este vorba despre aproximativ 70 de persoane, care se aflau pe o navă turcească. Din primele informații, ambarcațiunea a fost observată de echipajul unei ambarcațiuni de patrulare a Gărzii de Coastă, în noaptea de joi spre vineri, 18 spre 19 august, în jur de miezul nopții. La operațiune au participat două nave ale Gărzii de Coastă și una de la ARSVOM. 



UPDATE. În portul Constanța a fost montat și un cort de triaj, unde migranții sunt evaluați medicale de către specialiștii Serviciului de Ambulanță Constanța. De asemenea, la fața locului se află și salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, cu mai multe autospeciale. Până în prezent nu au fost depistate probleme medicale deosebite; o persoană a fost diagnosticată cu un traumatism la braț, dar a refuzat transportul la spital. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5141 secunde