Galerie foto. Ministrul Dezvoltării, la Cazinoul din Constanţa. Aşa arată acum clădirea-emblemă a Constanţei

1327
1

Articole de la același autor

UPDATE. Ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, se află, în aceste momente la Cazinoul din Constanţa. 




Lucrările trebuiau finalizate anul acesta, dar s-a cerut o prelungire până la finele lui 2023.








"Cred că cel mai important lucru este că suntem pe drumul cel bun și să arătăm, chiar dacă parțial, partea frumoasă a acestei investiții și vă asigurăm că vom găsi soluții care să asigure că această lucrare să meargă înainte. Pe partea de structură cele mai importante probleme care trebuiau soluționate sunt pe partea de Est. Am fost împreună cu autoritățile, le-am văzut, le-am văzut si la vizita anterioară anul trecut. Constructorul a avansat frumos, s-a refăcut un zid de sprijin al clădirii cazinoului și partea de subsol și este astăzi consolidată la standarde actuale.", a declarat ministrul Cseke Attila.




"Sunt lucrări care nu puteau fi cunoscute în momentul întocmirii proiectului tehnic. Important este să găsim întotdeauna soluții tehnice și financiare pentru a le soluționa. La asemenea anvergură de construcție cum este Cazinoul Constanța era de asteptat că se vor descoperi necesități de lucrări suplimentare. Lucrările durează atât de mult pentru că această structură a Cazinoului este o structură aparte construită pe o tehnologie de la începutul anilor 1900 ceea ce înseamnă că nu toate neajunsurile puteau fi descoperite la momentul în care a fost făcut acest proiect tehnic. Eu cred că nu acesta este cel mai important element, cel mai important este să cautam soluții să le rezolvăm.", a mai spus ministrul.




UPDATE. La rândul său, primarul Constanței Vergil Chițac a declarat următoarele:

"Am spus mereu că acest Cazino este bastionul nostru al constănțenilor un pic întârziat, planificat pentru a se termina în luna martie 2023 din considerente obiective. În primul rând, oricât de bun ar fi fost proiectantul, cel care a făcut proiectul tehnic, nu putea să prevadă toate lucrările necesare la o clădire construită în 1910 și în special la zona de consolidare. A doua perspectivă este faptul că așa cum știți materialele de construcții s-au scumpit cu 50% față de momentul în care a fost licitat acest proiect când devizul a însemnat materiale mult mai ieftine. S-au căutat tot timpul soluții legale și se caută în continuare pentru a putea finaliza construcția care se va finaliza cu întârziere. Cazinoul va avea o destinație culturală pentru că așa a fost conceput proiectul inițial. Noi ne pregătim să o recepționam și sunt bucuros și în același timp îngândurat pentru că clădirea aceasta va trebui întreținută și în același timp va trebui să producă bani și pentru că dacă vom avea și stadionul, și vom avea, dacă vom avea și sala polivalentă și vor intra în patrimoniul nostru și vom administra atunci trebuie să ne gândim cum să facem bani să funcționeze acest edificiu și aceste cladiri".






Ştirea iniţială

Vineri, 19 august 2022, la ora 10:00, ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice și administrației, Cseke Attila, va fi prezent la Constanța, unde va vizita șantierul Cazinoului cu ocazia finalizării lucrărilor la fațada de nord a clădirii și a turnurilor cu berbeci, unde vor fi înlăturate elementele de protecție, fațada clădirii fiind astfel vizibilă publicului larg.

După vizită, ministrul va da declarații reprezentanților presei.

Totodată, ministrul Dezvoltării se va deplasa, la ora 11.00, și la Sala Polivalentă Constanța, din zona "Badea Cârțan" (bd. Aurel Vlaicu nr. 254, zona Badea Cartan, mun. Constanța).





















Comentează știrea

Gigel
19 august 2022
CAZINOUL

Attila când o fi gata WC te chemăm să tai panglica. Ce zici ?

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9091 secunde