UPDATE - STARE DE ALERTĂ! CONSTANȚA, LOVITĂ CEL MAI TARE DE VISCOL. AFLĂ MAI MULTE AICI

1734
UPDATE - STARE DE ALERTĂ! CONSTANȚA, LOVITĂ CEL MAI TARE DE VISCOL. AFLĂ MAI MULTE AICI - zapada-1391001733.jpg

Articole de la același autor

În urma avertizării de Cod Roșu, Serviciul Poliției Rutiere a informat că 12 drumuri județene din Constanța au fost închise traficului, pentru a se evita evenimentele nedorite. De asemenea, surse neoficiale spun că la această oră traficul pe Podul Agigea a fost închis din cauza poleiului de pe asfalt.


UPDATE 18.57 - Autospecialele cu șenile ale Regiei Județene de Drumuri și Poduri intervin, la această oră, la două cazuri medicale. Este vorba despre o persoană cu probleme grave de sănătate din localitatea Independența și o persoană din Canlia.


UPDATE 18.00 - Patru localități din județul Constanța sunt, la această oră, complet izolate din cauza zăpezii și a viscolului. Este vorba despre localitățile Dunăreni, Viile, Tudor Vladimirescu și Dunărea.


UPDATE 17.50 - La această oră, Secția Drumuri Naționale din județul Constanța intervine cu utilaje pe DN 22 pentru scoaterea mașinilor blocate în trafic. Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență, s-a solicitat primăriilor din zonă să intervină pentru salvarea oamenilor care sunt blocați în mașini și cazarea acestora în spațiile special amenajate. 


UPDATE 17.30 - Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunță utilizatorii rețelei de drumuri naționale că, începând cu ora 14,30, circulația rutieră este închisă pe rețeaua de drumuri naționale din județele Călărași, Brăila, Constanța și Tulcea. 


Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA recomandă participanților la trafic să evite zonele afectate de zăpadă și viscol. "Dacă totuși nu se poate evita deplasarea în aceste zone, recomandăm ca participanții la trafic să nu plece la drum fără a avea autovehiculele echipate corespunzător pentru condițiile de iarnă (anvelope de iarnă, lanțuri antiderapante, combustibil, pături, săculeț cu material antiderapant, alimente, apă etc.)", recomandă reprezentanții CNADNR.


UPDATE 16.40 - Pe măsură ce viscolul lovește județul Constanța, din ce în ce mai multe drumuri județene sunt închise. În urmă cu câteva minute, Consiliul Județean Constanța a dispus oprirea traficului pe încă trei drumuri din județ. Este vorba despre DJ 223 - tronsonul Cernavodă - Ion Corvin, DJ 391 - tronsonul Negru Vodă - Viroaga și DJ 391 A - tronsonul Viroaga - Olteni.


UPDATE 16.30 - În urma unei avarii Enel, sursele de la Ostrov și Lipnița au rămas fără energie electrică. Din această cauză, a fost întreruptă pomparea apei potabile în aceste două localități.


UPDATE 16.15 - Prefectul Eugen Bola a solicitat ajutorul armatei. Acesta a cerut intervenția a trei utilaje din garnizoanele de la Topraisar și Murfatlar. Un autogreder, un autocamion 6x6 și un tractor tatra vor ajuta la scoaterea tirurilor blocate în nămeți. 


UPDATE 16.05 - Directorul ANM, Ion Sandu a declarat că în următoarele ore, Constața va avea cea mai grava situație. "Urmează căderi masive de zăpadă cu vânt foarte puternic, iar temperaturile vor ajunge în curând la -9 grade Celsius", a avertizat Ion Sandu.


UPDATE 16.00 - Zece localități din județ sunt lipsite de energie electrică la această oră. Este vorba despre localități din nordul județeului, acolo unde echipajele Enel nu pot ajunge din cauza viscolului.


UPDATE 15.53 - Prefectul Constanței, Eugen Bola a dispus inchiderea drumurilor naționale din nordul județului, acolo unde situația este deosebit de gravă la aceasta oră.


UPDATE 15.30 - O femeie gravidă din localitatea Piatra a fost preluată de o ambulanță și la această ora este transportată către Spitalul Județean Constanța. Ambulanța este precedată de o volă, pentru a-i face loc prin troiene.


UPDATE - La Constanța va fi polei total, informează directorul Centrului Regional de Meteorologie Dobrogea, Marius Coțofan. El a anunțat că, în următoarele ore, temperaturile vor scădea foarte rapid în Constanța și în tot județul, lapovița transformându-se în ninsoare abundentă. "Vom avea minime de -15 grade Celsius la nopate. Din păcate va fi polei total", a spus Marius Coțofan în cadrul Comandamentului de Iarnă de la Prefectura Constanța.


UPDATE - În județul Constanța este declarată STARE DE ALERTĂ. Premierul Victor Ponta a extins stare de alertă, spunând că vor fi alocate mai multe ajutoare și sprijin în comparație cu zonele mai puțin afectate.


UPDATE - Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunță utilizatorii rețelei de drumuri naționale că, începând cu ora 14:30, circulația rutieră este închisă pe rețeaua de drumuri naționale din județele Călărași, Brăila, Constanța și Tulcea. 


Ce drumuri sunt închise în județul Constanța


Reprezentanții CJC informează că, în perioada în care este valabilă avertizarea de Cod Roșu pentru județul Constanța, Comandamentul de Urgență, constituit la nivelul Consiliului Județean Constanța, funcționează la sediul Regiei Autonome Județeană de Drumuri și Poduri Constanța din strada Celulozei nr. 15 A, municipiul Constanta. Comandamentul este condus de Cristian Gheorghe Darie – vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța.


Utilajele RAJDP Constanța sunt pregătite să intervină și să răspundă oricărei solicitări venite din partea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. În prezent, a fost luată măsura închiderii următoarelor drumuri județene : 


                       - DJ 391 tronsonul Oltina - Baneasa Dobromir - Șipote
                       - DJ 226A tronsonul Râmnicu de Jos - Tariverde - Cetate Histria
                       - DJ 222 tronsonul Peștera - Pietreni
                       - DJ 222F tronsonul DN 2A - Gârliciu
                       - DJ 226B tronsonul Cogealac - Pantelimon - DN 2A
                       - DJ 225 tronsonul Târgușor - Mireasa - Pantelimon - Runcu
                       - DJ 226 Corbu - Săcele - Mihai Viteazu
                       - DJ 225 tronsonul DN 22C - Gherghina
                       - DJ 224 tronsonul Crucea - Băltăgești
                     - DJ 223 tronsonul Cernavodă - Capidava - Topalu - Hanul Morilor
                       - DJ 222 tronsonul Mihail Kogălniceanu - Râmnicu de Sus


VOM REVENI CU AMĂNUNTE


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7087 secunde