UPDATE - Tragedia din Colectiv, din nou pe masa procurorilor. Decizia zilei

277
2
UPDATE - Tragedia din Colectiv, din nou pe masa procurorilor. Decizia zilei - clubcolectiviohannisdupaincendiu-1455523724.jpg

Articole recomandate

UPDATE - Magistrații de la Curtea Militară de Apel București au decis, luni dimineață, ca dosarul în care au fost trimiși în judecată doi foști angajați ai ISU București să fie retrimis la DNA


Judecătorii de la Curtea Militară anunță astăzi dacă începe procesul celor doi pompieri acuzați că au închis ochii la neregulile din clubul Colectiv. Concret, magistrații trebuie să analizeze dacă procurorii militari din DNA au strâns probele și au întocmit dosarul trimis în instanță în mod legal, potrivit Realitatea TV.

n acest caz, până acum, 80 de persoane, rănite sau rude ale celor care și-au pierdut viața în incendiul de la Colectiv, au depus cereri prin care solicită despăgubiri. Astfel de cereri mai pot fi depuse inclusiv la primul termen pe fond.

În situația în care, la finalul procesului, judecătorii vor da o condamnare în acest dosar, nu numai cei doi foști căpitani de la ISU ar putea fi obligați să plătească daune, ci și ministerul Afacerilor Interne, instituție pentru care cei doi au lucrat.

George Matei și Antonina Radu, inspectori la ISU București cu gradul de căpitan, au fost trimiși în judecată de DNA pentru abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

Procurorii susțin că, în perioada septembrie 2014 — primăvara anului 2015, George Matei și Antonina Radu, în calitate de ofițeri-inspectori în cadrul ISU București, în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, cu bună știință, nu și-au îndeplinit obligațiile ce decurgeau din conținutul prevederilor legale privind prevenirea și apărarea împotriva incendiilor, deși au luat cunoștință și au constatat faptul că SC Colectiv Club SRL București desfășura activități specifice unui club fără a deține aviz/autorizație de securitate la incendiu.

Concret, cei doi au permis funcționarea în continuare a societății în condițiile constatate și nu au întreprins nicio măsură pentru intrarea în legalitate din acest punct de vedere, aducându-se astfel atingere drepturilor și intereselor legitime ale mai multor persoane fizice și ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

63 de persoane și-au pierdut viața în urma incendiului de la clubul Colectiv.

Comentează știrea

mYmeoxOMYhr
2 mai 2016
lhvhoRgRVXJeabFG

SnL73n hhfthyrdpufa, [url=http://lolnxjodhlfv.com/]lolnxjodhlfv[/url], [link=http://mekpgcdtqgya.com/]mekpgcdtqgya[/link], http://uajhggxsoryk.com/

FKDAirOhXLQKR
2 mai 2016
VPIkISdGZ

OReIcg rgwfqavjeiap, [url=http://ubqbrsmfvjpc.com/]ubqbrsmfvjpc[/url], [link=http://edpnumjjeawa.com/]edpnumjjeawa[/link], http://aqrlkrhkkcdm.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4678 secunde