Vă umpleți butelia cu gaz auto de la stațiile GPL? Ce vă sfătuiesc specialiștii

678
Vă umpleți butelia cu gaz auto de la stațiile GPL? Ce vă sfătuiesc specialiștii - vaumpleti1-1472745205.jpg
Buteliile de aragaz, manevrate greșit, pot conduce la distrugerea bunurilor materiale, dar, mai ales, se pot solda cu victime. Având în vedere impactul și amploarea unor astfel de tragedii provocate de folosirea necorespunzătoare a buteliilor de către cetățeni, Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța vine în sprijinul acestora cu câteva sfaturi utile.

"Nu utilizați buteliile fără regulatoare de presiune, cu regulatoare desigilate, defecte sau reparate de unități care nu aparțin întreprinderii distribuitoare. Nu utilizați buteliile în altă poziție decât în cea verticală. Nu încălziți buteliile cu apă caldă, cu abur sau cu flacără, pentru mărirea presiunii gazului din acestea. Nu amplasați buteliile lângă sursele de căldură sau sub acțiunea directă a razelor solare. Este strict interzis a efectua verificarea etanșeității cu flacără deschisă, aceasta putând conduce la accidente grave", vă sfătuiesc reprezentanții ISU "Dobrogea".

Pompierii vă mai sfătuiesc, la schimbarea buteliei și ori de câte ori se fac manipulări la vreunul din racorduri, să verificați în mod obligatoriu etanșeitatea instalației, cu spumă de apă și săpun. În cazul livrării buteliei la domiciliul consumatorului, montarea ei și verificarea etanșeității se vor executa de către personalul persoanei juridice distribuitoare.

"Recomandăm cetățenilor să nu apeleze la umplerea buteliilor cu gaz auto de la stațiile GPL, întrucât acestea nu sunt verificate din punct de vedere al etanșeității! Supuse periodic suprapresiunilor determinate de umplerea repetată, buteliile se deformează și se poate provoca apariția unor pori în zona sudurilor, prin care poate ieși gazul, generând astfel acumulări de gaz, cu mare pericol de explozie", mai precizează ISU "Dobrogea". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6854 secunde