Velier sub pavilion Rusia, în derivă în Marea Neagră

238
Velier sub pavilion Rusia,  în derivă în Marea Neagră - veliersubpavilionrusia-1401987845.jpg

Articole de la același autor

Patru turiști străini au fost salvați, ieri dimineață, de polițiștii de frontieră, de pe un velier în derivă, care avea probleme tehnice.

În jurul orei 9,00, polițiștii de frontieră au fost anunțați că la aproximativ șapte mile travers de Vama Veche este un velier sub pavilion Rusia, ce plutește în derivă. Turiștii, aflați pe velierul "Elissa", în lungime de opt metri, se îndreptau spre Turcia, dar au avut probleme tehnice la motor așa că au cerut ajutor prin portavoce.

Polițiștii au intervenit cu nava amiral MAI 1105 "Ștefan cel Mare", aflată în misiune de supraveghere și patrulare pe Marea Neagră, reușind repornirea sistemului de propulsie al ambarcațiunii, prin intermediul unui acumulator. Misiunea de salvare, coordonată de Centrul Maritim de Coordonare (MRCC) Constanța, s-a desfășurat în condiții meteo nefavorabile, respectiv mare de gradul cinci, valuri de peste doi metri și vânt puternic. După ce au primit sprijinul oamenilor legii, turiștii și-au continuat călătoria spre Bulgaria. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6891 secunde