Vești bune pentru cei care trec podul Agigea

1386
2
Vești bune pentru cei care trec podul Agigea - podagigea9-1383674838.jpg

Articole de la același autor

Vești bune pentru locuitorii din sudul județului care fac naveta la Constanța și pentru camionagii: gabara atât de așteptată, pentru a transporta autoturismele peste Canalul Dunăre Marea Neagră, va intra în funcțiune, cel mai probabil, de joi, 7 noiembrie.



Potrivit orarului făcut public de Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România, circulația rutieră pe podul Agigea nu va mai fi sistată complet până vineri, 8 noiembrie, când urmează să fie oprită între orele 9,00 și 11,00. Până atunci, însă, reprezentantul Guvernului în teritoriu are convingerea că va intra în funcțiune gabara care va transporta autoturismele peste Canalul Dunăre Marea Neagră. 


Prefectul Eugen Bola a declarat, ieri după-amiază, pentru "Cuget Liber": "Din discuțiile pe care le-am purtat, gabara este pe drum, va ajunge la Constanța în cursul acestei seri. Mâine (n.r. - astăzi, 6 noiembrie), se vor face niște simulări, pentru ca echipajul să se familiarizeze cu locul, să se intre într-o ritmicitate. Tot mâine se va stabili și tariful pentru traversarea canalului cu gabara, iar cel mai probabil de joi, 7 noiembrie, vor fi traversate primele mașini". 


După darea în folosință a gabarei, cei care au nevoie să plece sau să ajungă în sudul județului nu vor mai fi nevoiți să parcurgă zeci de kilometri în plus, pe rutele ocolitoare, sau să aștepte cu orele, atunci când este sistat traficul pe pod.



Betonierele pentru podul de la poarta 9 au prioritate 


Graba de a pune în funcțiune gabara este dată și de faptul că, joi sau vineri, urmează să ajungă la Constanța primele betoniere cu ciment pentru piciorul podului care se construiește la poarta 9 a portului Constanța. Iar cum acestea au un tonaj mai mare de 4 tone, nu pot tranzita podul Agigea, fiind nevoite să facă un ocol de aproximativ 80 de kilometri dacă nu va fi dată în folosință gabara. 


"Este foarte important ca aceste betoniere să ajungă în cel mai scurt timp la poarta 9! Betonul folosit este unul foarte scump, cu proprietăți deosebite, dar care devine deșeu în trei ore, motiv pentru care orice întârziere trebuie evitată. De aceea, și după intrarea într-un program normal a gabarei, respectivele betoniere vor avea prioritate în fața TIR-urilor și celorlalte autoturisme. Bineînțeles, nu este cazul ambulanțelor sau autospecialelor de pompieri", a adăugat prefectul Eugen Bola. 


Pe această gabară urmează să treacă și microbuzele de transport persoane cu o masă totală maximă mai mare de 3,5 tone, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să treacă podul pe jos. 


"Intenția noastră este ca, după ce se vor realiza lucrările de întărire a capacității portante a podului, să solicităm administratorului drumului să ridice interdicția de la 3,5 tone admise la 5 tone, astfel încât mijloacele de transport persoane să treacă fără probleme", a mai precizat prefectul. 


Comentează știrea

FONDURI UE
6 noiembrie 2013
FONDURI UE

Acum este momentul: In 2013 Fondurile Europene nerambursabile se Acorda si la noi la fel de Usor ca si in celelalte state membre ale Uniunii Europene! Iata cum obtii fonduri europene pentru afacerea ta in doar 2 luni si 17 zile. Aflii mai multe detalii pe site-ul:Fonduri Europene Nerambursabile Ro

AFACEREA TA
6 noiembrie 2013
GHIDUL PENTRU AFACEREA TA

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4138 secunde