Victime pe bandă rulantă ale metodei "Accidentul", în Constanța

289
Victime pe bandă rulantă ale metodei

Articole de la același autor

Ancheta desfășurată de polițiștii Serviciului Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, a scos la iveală că escrocii care păcăleau bătrâni din municipiul Constanța, prin deja celebra metodă "Accidentul", au fost extrem de ocupați în primele luni ale lui 2015! 


Gruparea care a terorizat bătrânii din Constanța, sunându-i pe telefoanele fixe sau mobile și dându-se drept fii, nepoții sau avocații acestora și cerându-le sume importante de bani chipurile pentru a scăpa de repercusiunile unui accident rutier grav, a ajuns în plasa polițiștilor la jumătatea lunii martie. 


Printre membrii grupării, au fost identificați Robert Constantin Avram, de 29 de ani, din Fetești, județul Ialomița, Valentin Ungureanu, de 26 de ani, din Medgidia, Marilena Labă, de 37 de ani, din comuna constănțeană Mihail Kogăl-niceanu, și Elena Cătălina Ștefan, de 30 de ani, din Brăila, însărcinată în opt luni. Alături de cele patru persoane, în dosar mai sunt anchetați și alți suspecți, printre care și un deținut, Dănuț Dumitru, de 37 de ani, din Penitenciarul Galați. 


Deși inițial membrii grupării erau sus-pectați de comiterea a șase înșelăciuni, ancheta desfășurată în continuare a scos la iveală că, în perioada 11 ianuarie - 4 martie, indivizii au înșelat 23 de per-soane din municipiul Constanța, în toate cazurile prin metoda "Accidentul". Prejudiciul total cauzat prin faptele comise se ridică la aproximativ 400.000 de lei. 


În prezent, Robert Constantin Avram și Valentin Ungureanu sunt arestați preventiv - primul este suspectat de 15 infracțiuni de înșelăciune, al doilea pentru trei înșelăciuni. Marilena Labă, suspectată de cinci înșelăciuni, este sub măsura controlului judiciar, iar Elena Cătălina Ștefan, anchetată pentru complicitate la 23 de înșelăciuni, este în arest la domiciliu. 


Chestorul Bogdan Despescu, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Constanța, a atras atenția constănțenilor să facă un minimum de verificări atunci când sunt apelați telefonic de persoane care susțin că sunt fii sau nepoții lor, înainte de a da bani unor necunoscuți. 


"Înainte de a da bani din casă unei persoane necunoscute - de multe ori nici nu știu să o descrie, ulterior! - este simplu să anunțe Poliția sau să facă o verificare simplă, să-l sune pe fiu, pe nepot, pe cel indicat ca fiind victima accidentului", a precizat chestorul Despescu. 


Atenție! Polițiștii atrag atenția că autorii înșelăciunii pentru metoda "Accidentul" cunosc foarte multe elemente din viața victimelor, precum profesia, apelative utilizate de membrii familiei, programul de lucru, astfel încât le câștigă încrederea. Dar constănțenii trebuie să știe că, în caz de accident, "nu există noțiunea de plată a unor despăgubiri, decât în urma unei hotărâri judecătorești sau prin firmele de asigurări". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4851 secunde