Video VIDEO. INCENDIU DEVASTATOR la Biserica „Sfânta Ecaterina” din cartierul Tomis Plus

2201
Pompierii constănțeni au fost solicitați, duminică dimineață, în cartierul Tomis Plus al municipiului Constanța, unde un incendiu devastator a cuprins Biserica „Sfânta Ecaterina”. La fața locului sunt mai multe echipaje de salvatori care se luptă cu flăcările. 


UPDATE. Mai multe butelii de aragaz au fost scoase din flăcările mistuitoare, care au cuprins întreaga bisericuță. 


Flăcările devastatoare au mistuit bisericuța. Potrivit preotului, în incinta lăcașului de cult nu se mai află nicio persoană. De asemenea, locatarii blocului învecinat s-au autoevacuat. Pe de altă parte, o femeie de 45 de ani a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, căci a suferit arsuri de gradul I pe antebraț. 

30 de persoane au fost evacuate din biserică de Gruparea Mobilă de Jandarmi, iar alte 11 persoane s-au autoevacuat din blocul învecinat. Alte patru persoane au fost evacuate de pompieri. Arderea se manifestă generalizat și s-a extins la fațada unui imobil aflat în proximitate.

Pentru localizarea și stingerea flăcărilor, la fața locului salvatorii acționează cu 6 autospeciale de stingere, 2 autoscări, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 1 ambulanță SMURD. În sprijinul echipajelor din teren a fost alocată și o ambulanță SAJ. Cadrele medicale au acordat îngrijiri medicale unei persoane care a suferit un atac de panică și unei persoane cu arsuri minore la antebraț. 

Potrivit pompierilor, construcția din lemn din curtea bisericii, de aproximativ 500 metri pătrați, a ars în întregime. De asemenea, flăcările au afectat și patru dintre cele 11 apartamente din blocul învecinat. Alte șapte apartamente au fost afectate de fumul gros. Totodată, a ars și fațada dinspre biserică a blocului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4018 secunde