Video VIDEO / MApN. Un an de la catastrofa aviatică din Constanţa, soldată cu şapte militari morţi. "Cinste şi onoare memoriei lor!"

53442
VIDEO / MApN. Un an de la catastrofa aviatică din Constanţa, soldată cu şapte militari morţi.
Astăzi, 2 martie, MApN comemorează un an de la catastrofa aviatică, în care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma aparținând Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu, în care și-au pierdut viaţa șapte militari. Pe lângă cei cinci membri ai echipajului urcaseră la bord și doi salvatori pe mare din cadrul Forțelor Navale Române:


Căpitan-comandor (pm) - Bogdan Florin;

Căpitan (pm) - Pătrașcu Gheorghe Sorin;

Sublocotenent (pm) - Banu Gelu;

Sublocotenent (pm) - Carp Vlad;

Sublocotenent (pm) - Bosoi Sergiu;

Sublocotenent (pm) - Marinescu Ionuț;

Sublocotenent (pm) - Lateș Eduard-Cătălin.

"Reamintim că elicopterul militar tip IAR 330 - Puma al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR. Locotenent-comandor (pm) - Costinel Iosif Niță, pilotul avionului MiG-21 LanceR prăbuşit miercuri, 2 martie, în judeţul Constanța, şi-a pierdut viaţa. Ei sunt cei care merită toate eforturile noastre zilnice, chiar dacă nu mai sunt astăzi printre noi. Le datorăm respectul și prețuirea noastră. Cu durere în suflet ne exprimăm profund regretul pentru tragedia aviatică și suntem alături de familiile îndoliate ale colegilor noștri. Nu vă vom uita niciodată! Cinste si onoare memoriei lor! Material realizat de colegii noștri din cadrul Biroului de informare și relații publice al Statului Major al Forțelor Terestre", transmit reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.4162 secunde