MApN vrea să avanseze sute de soldați la gradul de SUBOFIȚER. Care sunt condițiile

480
MApN vrea să avanseze sute de soldați la gradul de SUBOFIȚER. Care sunt condițiile - mapn-1673530435.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Apărării Naționale organizează cursuri de perfecționare pentru a promova sute de soldați sau gradați profesioniști la gradul de subofițer. La nivelul țării, este vorba de peste 300 de posturi, potrivit Realitatea


Potrivit unui comunicat al MApN, până la data de 3 februarie se pot face înscrieri la cursul de formare a subofițerilor în activitate. Se scot la concurs 306 locuri (suplimentare pentru anul școlar 2022-2023), astfel:

181 de locuri la Şcoala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I”, Pitești

50 de locuri la Şcoala de Instruire pentru comunicații, tehnologia informației și apărare cibernetică, Sibiu

75 de locuri la Şcoala de Instruire pentru logistică, Chitila

Criteriile de recrutare pentru cursul de formare a subofițerilor în activitate sunt următoarele:

Vârsta maximă este de 45 de ani împliniţi, la data acordării gradului şi numirii în funcţie la finalizarea cursului de formare.

Studii: absolvent al învățământului liceal cu diplomă de bacalaureat ȘI al învățământului postliceal (nivelul 5 de calificare) sau universitar de licență, cu una dintre specializările corespunzătoare armelor pentru care se fac înscrieri.

Vechimea este de cel puţin 1 an vechime în serviciu ca soldat/gradat profesionist în activitate (calculată de la data absolvirii programului de instruire şi până la data începerii cursului de formare a ofiţerilor în activitate) și să fi fost apreciat în ultimul document de evaluare profesională anuală cu calificativul cel puţin "Foarte bun".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4624 secunde