Victorii constănţene în turneele de tenis de masă

Eliza Samara face furori în Polonia, Andreea Teglaş ţinteşte o medalie în Austria

369
Eliza Samara face furori în Polonia, Andreea Teglaş ţinteşte o medalie în Austria - 1-1673530186.jpg

Articole de la același autor

Debut promiţător de sezon pentru două jucătoare constănţene de tenis de masă. La turneul de juniori de la Linz (Austria), Andreea Teglaş a spulberat-o pe bosniaca Jelena Mrden, în timp ce Elizabeta Samara a contribuit la victoria echipei sale de club, KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg, în campionatul Poliniei.

Jucătoarea constănţeană de tenis de masă Andreea Teglaş, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” - CSM Constanţa, a păşit cu dreptul la WTT Youth Contender Linz 2023, turneu de juniori care se desfăşoară, în perioada 11-14 ianuarie, în oraşul din Austria.

La simplu feminin U19, ea a reuşit, joi, 12 ianuarie, o victorie categorică, scor 3-0 (11-8, 11-3, 11-5), în prima partidă din cadrul Grupei a 10-a, disputată în compania Jelenei Mrden (Bosnia-Herţegovina). Următoarea sa adversară este Adriana Illasova, din (Slovacia).

La simplu masculin U19, în Grupa 1, Dragoş Bujor nu i-a lăsat nicio şansă maghiarului Levente Krebs, scor 3-0, în Grupa 19, Horia Ursuţ a trecut tot cu 3-0 de Luke Bonello (Malta), iar în Grupa 27, Rareş Cueşdean i-a aplicat o corecţie severă, scor 3-0, austriacului Samuel Reich.

Horia Ursuţ şi Dragoş Bujor sunt printre primii opt jucători la U17 simplu masculin şi vor juca pentru semifinala probei. În optimi, Horia Ursuţ s-a impus cu scorul de 3-1 în faţa israelianului Eitay Shushan şi are un adversar tot din Ţara Sfântă în sferturi, Itay Avivi, în timp ce Dragoş Bujor a avut un meci greu cu cehul Martin Sip, 3-2 după un „maraton” de cinci seturi. Pentru un loc în penultimul act, ceea ce i-ar asigura medalia de bronz, Bujor va trebui să-l învingă pe elveţianul Timothy Falconnier.

La un pas de semifinale este şi Alesia Sferlea, la U17 simplu feminin. În optimi, românca nu a cedat decât un singur set în faţa Melaniei Merk (Germania), scor 3-1, iar cehoaica Adela Sazimova este ultima adversară înainte de accesul în „careul de aşi”.

La WTT Youth Contender Linz 2023, juniorii români evoluează atât în proba de simplu, cât şi în cea de dublu mixt. Meciurile pot fi urmărite în direct pe canalul de YouTube WTT, finalele fiind programate pentru sâmbătă, 14 ianuarie.

XXX

Tot cu pumnul strâns deasupra capului, semn al victoriei, a început anul şi o altă jucătoare constănţeană de tenis de masă, Elizabeta Samara, componentă a lotului naţional de senioare.

Eliza a jucat pentru echipa sa de club, KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg, care s-a impus, cu scorul de 3-0, în faţa celor de la Bebetto AZS UJD Czestochowa, într-o partidă din campionatul Poloniei.

Foto: Facebook / KTS Enea Siarkopol Tarnobrzeg / Grzegorz Przygodzinski

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3833 secunde