Campionatele Mondiale de tenis de masă din Tunisia

Final de aventură. Elena Zaharia şi Bianca Mei-Roşu s-au izbit de „Zidul Chinezesc”

30146

Articole de la același autor

Au fost emoţii puternice în meciurile jucătoarelor constănţene participante la Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori de la Rades (Tunisia). Elena Zaharia şi Bianca Mei-Roşu, de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru”-CSM Constanţa, au părăsit tabloul principal cu fruntea sus, după ce s-au luptat exemplar cu puternicele reprezentante ale Chinei.

Calificate printre primele opt jucătoare, cele două sportive medaliate deja cu bronz în proba pe echipe au luptat sperat până în ultimul minut că vor accede în semifinalele probelor de simplu.

La U19, Elena Zaharia a început cu set câştigat împotriva lui Chen Yi (China), dar a pierdut sfertul de finală, scor 1-4 (13-11, 7-11, 3-11, 6-11, 6-11). 




La U15, Bianca Mei-Roşu a avut parte de un meci strâns, jucat de la egal la egal cu Xiang Junlin (China), şi în care a reuşit să revină de fiecare dată, dar diferenţa s-a făcut pe final, la ultimele puncte: scor 3-4 (3-11, 11-7, 4-11, 11-9, 8-11, 11-4, 5-11). 

În schimb, Darius Movileanu a asigurat României a patra medalie, după ce s-a calificat în semifinalele probei de simplu masculin U19. El l-a învins, în sferturi, pe japonezul Hayate Suzuki, scor 4-3 (11-9, 12-10, 5-11, 14-12, 7-11, 8-11, 11-5), iar în penultimul act, îl înfruntă pe chinezul Yuanyu Chen.

Foarte bună şi evoluţia Alesiei Sferlea, care se bucură pentru a doua performanţă reuşită la Mondialele din Tunisia, ea urcând cu bronz pe podiumul de la U15 dublu feminin.

Alături de partenera Eireen Kalaitzidou, din Germania, Alesia a pătruns până în semifinala probei, după ce, în sfertul de finală, le-au eliminat pe Habiba Embasoumy (Egipt) şi Phatsaraphon Wonglakhon (Thailanda), scor 3-1 (11-3, 11-6, 11-13, 11-8).

A fost bronz pentru perechea româno-germană, în cele din urmă, după semifinala pierdută cu 0-3 contra sportivelor din Coreea de Sud Lee Seungeun şi Yoo Yerin.

Alesia Sferlea este medaliată cu bronz şi la U15 echipe feminin, alături de colegele Bianca Mei-Roşu, Andreea Jifcu şi Cristina Sîngeorzan.

XXX

Colectivul tehnic este alcătuit din Viorel Filimon, Mădălin Ionaşcu, Vasile Florea, Elena Sebe, Alexandru Dincă, Emilian Bulbuc, Anamaria Sebe şi Bogdan Albescu. Psiholog - Mioara Şincan; kinetoterapeuţi - Adrian Mîrza, Petruţ Ghiţă; doctor - Costin Dumitru.

Foto: Facebook / Federaţia Română de Tenis de Masă / ITTF



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5515 secunde