Viitorii polițiști, jandarmi și pompieri sunt instruiți la Drajna

212

Articole de la același autor

În perioada 26 august - 13 septembrie, studenții anului I ai Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" execută un stagiu de pregătire tactico-aplicativ, în Tabăra de Pregătire de la Drajna, din județul Prahova.

În această perioadă, cei 379 de studenți, reprezentând Facultatea de Poliție și Facultatea de Pompieri, vor desfășura activități de inițiere și pregătire în domeniul polițienesc, militar și de specialitate, instrucție de front, cunoașterea armamentului, precum și executarea unor ședințe de tragere.

Astfel, viitorii polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și pompieri vor urma etapele unui scenariu tactico-militar gândit de comandanții de batalion și profesorii Departamentului de Jandarmi, Pregătire Generală și Științe Socio-Umaniste, având ca scop antrenarea studenților în situații tactice specifice muncii polițienești.

În cadrul acestor exerciții profesionale de pregătire, studenții jandarmi și polițiști vor desfășura probe tactice, luptându-se corp la corp, imobilizând suspecți sau contracarând revolte civile, în timp ce studenții pompieri vor participa la stingerea, în cel mai scurt timp, a unui incendiu de proporții.

La încheierea perioadei de pregătire, studenții anului I vor susține examenul de verificare a cunoștințelor asimilate pe parcursul acestui stagiu. Activitățile se vor încheia cu un spectacol cultural-artistic prezentat de formațiile artistice din cadrul Academiei de Poliție "Alexandru Ioan Cuza".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4157 secunde