Vin apele! Iată ce sfaturi ne dau specialiștii ISU

150
Vin apele! Iată ce sfaturi ne dau specialiștii ISU - vinapelesfaturispecialistiisu-1400520515.jpg

Articole de la același autor

Având în vedere situația hidrologică actuală și prognoza evoluției situației hidrometeorologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în țară (secțiunea Baziaș), pe Dunăre, pe sector aval Zimnicea - județele Teleorman, Giurgiu, Călărași, Brăila, Ialomița, Constanța, Galați și Tulcea - ne aflăm sub cod galben, până în data de 26 mai, ora 18.00, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța. 


Pentru prevenirea efectelor negative cauzate de creșterea nivelului Dunării, specialiștii ISU Constanța au venit, ieri, cu câteva recomandări. În special locuitorii din partea de vest a județului care s-au mai confruntat și în trecut cu probleme similare ar face bine să își pregătească din timp un stoc de provizii (apă, alimente, medicamente, pături etc.), iar dacă sunt sfătuiți să se evacueze, să o facă prompt, luând doar lucrurile de primă necesitate, documentele de identitate și obiectele de valoare. Dacă sunt totuși surprinși de inundație, bine ar fi să se urce către părțile superioare ale locuinței, sau pe acoperiș. 


Și autoritățile locale au fost anunțate, și ar trebui să fie pregătite. 


"Pentru prevenirea situațiilor de urgență generate de inundații, le reamintim autorităților că trebuie să întrețină corespunzător șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale, să îndepărteze materialul lemnos și deșeurile din albia majoră a cursurilor de apă, respectiv din secțiunile de scurgere a podurilor și podețelor. Având în vedere că au primit informația autorizată, transmisă de inspectoratul județean, privind avertizarea hidrologică, le reamintim primarilor că au obligația să avertizeze populația prin aducerea la cunoștință a informațiilor preventive necesare, inclusiv să asigure permanența la sediul primăriei în vederea primirii prognozelor și avertizărilor meteorologice ce vor fi transmise ulterior", au explicat reprezentanții ISU.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3396 secunde