VIOL SAU SEX ÎN GRUP? Toți cei implicați în scandalul sexual cu elevi sunt victime. Iată cine spune asta

3827
8
VIOL SAU SEX ÎN GRUP? Toți cei implicați în scandalul sexual cu elevi sunt victime. Iată cine spune asta - totiminoriivictimebabenco-1390147191.jpg

Articole de la același autor

Toți adolescenții implicați în celebrul scandal sexual cu elevi de la Constanța - atât minorii arestați pentru viol și complicitate la viol, cât și copila de 15 ani, protagonista scandalului - sunt niște victime. Aceasta este opinia psihologului Cristina Gemănaru, care consideră că s-a ajuns la incidentul neplăcut, ce a schimbat viața tuturor celor șase minori implicați, din cauza teribilismului caracteristic vârstei, curiozității firești pentru sex, dar și urmare a nepriceperii părinților de a le gestiona pe cele două.


"Anii adolescenței sunt cei în care tinerii își descoperă identi-tatea, în care caută modele și fac lucruri care până acum le-au fost interzise. Iar tot ce ține de sexua-litate domină. Sexualitatea îi guvernează, ca instinct primar și trebuie să avem în vedere faptul că este vârsta marilor încercări. În plus, tinerii cad foarte ușor pradă tentației. Apoi, este dorința de a epata, de a ieși în evidență, teribi-lismul. Dorința de a deveni o persoană populară în rândul grupului sau de a-și menține statutul de persoană populară este un alt factor care-i determină să facă astfel de fapte.


În cazul de față, factorii trebuie căutați în trecutul minorilor. Lipsa comunicării cu familia, teribilismul, curiozitatea privind tot ceea ce ține de sex pot fi motivele", ne-a declarat psihologul constănțean Cristina Gemănaru. În plus, dacă în ecuație intră și consumul de alcool sau substanțe interzise, limitele normalității sunt depășite cu siguranță, consideră specialistul. 
Una dintre întrebările ridicate de cei care asistă, din postura de spectatori, la desfășurarea evenimentelor - și formulată inclusiv de cititorii "Cuget Liber" - vizează implicarea părinților: unde erau părinții, cum de și-au lăsat copiii la o oră târzie din noapte în club etc. 


"Lipsa de supraveghere este o problemă a timpurilor actuale, dar părinții nu o fac intenționat. Vorbim despre integrarea socială, ceea ce este foarte important la vârsta adolescenței. Bine, și nu numai. În rândul adolescenților, liderii de grup nu transmit însă mesaje pozitive. Ești bine văzut dacă mergi în club, dacă vei consuma alcool etc. Valorile sunt deformate. Copilul se simte demoralizat dacă nu este integrat în grup, dacă este marginalizat. Pentru a nu-și vedea copilul demoralizat, părinții îl lasă să iasă noaptea, în club. Este un cerc vicios. Vor să le fie bine, dar pierd din vedere că supravegherea nu înseamnă doar a-i întreba ce au făcut la întâlnirea cu prietenii.


Adolescenții se ascund: își parolează telefoanele, părinții nu au voie să le citească SMS-urile, nu au voie să le intre pe contul de Facebook etc. Iar dacă părinții le atrag atenția, adolescenții acuză: «Înseamnă că nu ai încredere în mine!». Ceea ce îi dezarmează pe părinți, îi pune la zid.


Nu, nu înseamnă că nu au încredere în ei. Iar acest aspect trebuie subliniat: dacă îi verifică pe adolescenți, nu înseamnă că nu au încredere în ei ca persoane, ci că nu au încredere în capacitatea lor de conduită socială și morală", a adăugat psihologul Cristina Gemănaru. 
În concluzie, a atras atenția specialistul: "Deși fiecare trebuie să răspundă pentru faptele lui, trebuie să le fie înțelese și motivele. Toți sunt victime și au nevoie de sprijinul familiei și ajutor specializat".




Reamintim că magistrații Judecătoriei Constanța au dispus arestarea, pentru perioade între 14 și 19 zile, a cinci adolescenți, acu-zați de violarea unei colege de 15 ani. Faptele s-au petrecut, spun anchetatorii, acasă la unul dintre suspecți și acasă la minoră, unde au intrat fără consimțământul acesteia. 


Comentează știrea

admirator
20 ianuarie 2014
asa e, saracutii de ei...

sa-i premiem, sa-i mangaiem parinteste si sa le dam drumul... de acum stiu cum sa-si bata joc de fete fara sa fie pedepsiti. In fond, ce a patit fata aia? O mica experienta erotica, rivnita probabil de psiholoaga... Dar acum pustii stiu ca nu e bine sa se lege de fete, cand femeile mature ii asteapta cu........ bratele deschise! Fara indoiala, parintii trebuie sa fie cu copii toata noaptea prin cluburi si alte maidane... Si sa le deminstreze -practic- din familie, cum e cu sexul... Cum se fface, cu ce se maninca etc. Si sa le supravegheze si revistele citite, filmele vazute etc... Ridicola!

Andrei
20 ianuarie 2014
Fata babei si fata mosului

De ce sa.i elibereze ? Nu merita eliberati pt ca da, aia e o catea, proasta si etc DAR asta nu inseamna ca trebuie sa o filmezi si sa postezi filmarile pe internet ! Si.au batut joc de ea si in + in una dintre filmari se vede FOARTE clar ca aia vomita acolo, fie de la bautura, fie de la droguri ! Asta inseamna ca au profitat de ea pt ca fiind beat/drogat, nu ai discernamant pt faptele comise ! Dati.le drumul si mai tarziu, o sa vedeti la stiri pe cel putin unul dintre ei, ca omoara o fata/persoana pe trecerea de pietoni, beat fiind sau pur si simplu JMECHER , si ca fuge de la fata locului , mai tarziu fiind achitat . De ce sa va fie mila de niste nenorociti ?

3. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Anonim
20 ianuarie 2014
O nenorocita este si fata

Fata de ce nu este alaturi de ei la inchisoare,pentru ca parintii ei sunt magistrati?Ea este principalul vinovat.Ca in Romania!

admirator
20 ianuarie 2014
pai da,

asta mai lipsea, ca victimele violului (si minore) sa fie inchise! Aici nu e vorba de un impuls de moment. E o activitate continua, de lunga durata, a tuturor flacailor. Care au abuzat o fata minora, ce nu era in capacitatea de a se apara. Si care a refuzat expres contactele sexuale. Merita 12 ani de bulau fiecare! ca sa vedeti cat de misogin sunt! Daca fata e si odrasla de magistrati, atunci baietii merita dublu. (Ei erau golani de pe strazi?) Au abuzat si autoritatea...

pentru admirator
21 ianuarie 2014
asa nu!

Esti ruda cu fata? Daca da, nici nu ma mira ca la 15 ani este deja vedeta de filme porno. Cu cata virulenta ataci o psiholoaga, ce pana la urma are dreptate! Parintii sunt de vina, in special cei ca tine. Si de unde stii tu ca a refuzat in mod expres contactele sexuale daca ea era beata moarta, tot datorita educatiei primite de la niste parinti ca tine!

Nedumerit
24 ianuarie 2014
Viol

Animalele astea trebuie sa fie castrate . Sunt niste nenorociti si nu inteleg de ce li se cauta circumstante atenuante de catre alti nenorociti. Puslamalele astea tinere fara educatie si fara cel mai elementar bun simt , pe care-i intilnim prin parcuri, pe la scarile de bloc or sa ajunga sa ne dea in cap in plina zi , sa ne violeze copiii, nevestele ,prietenele daca nu se iau masuri dure impotriva lor. Sa dea Dumnezeu ca sa inceapa cu cei care ii sustin si cu familiile lor.

christian louboutin sale uk
28 februarie 2014
christian louboutin sale uk

christian louboutin sandals sale Stiri Eveniment : VIOL SAU SEX ÎN GRUP? Toți cei implicați în scandalul sexual cu elevi sunt victime. Iată cine spune asta | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin sale uk http://sharepoint.code4green.com/Images/christian-louboutin-bridal.asp

Articole pe aceeași temă

Vineri, 17 Ianuarie 2014
Stire din Sănătate : Sexul ne face mai deștepți
Miercuri, 15 Ianuarie 2014
Stire din Fun : Lecții despre sex
Luni, 13 Ianuarie 2014
Stire din Life and Style : Secrete pentru un mariaj fericit
Pagina a fost generata in 0.5159 secunde