Vizitele la domiciliu, răspuns pentru tratamentul copiilor cu cancer din Dobrogea

159
Vizitele la domiciliu, răspuns pentru tratamentul copiilor cu cancer din Dobrogea - vizitedaruiestearipisursashutter-1599839080.jpg

Articole de la același autor

Copilașii cu afecțiuni oncologice din județul Constanța au putut continua tratamentele, inclusiv în timpul stării de urgență, în parte și datorită oamenilor inimoși de la Asociația „Dăruiește Aripi”. Nu mai puțin de 190 de vizite medicale la copilași cu diverse forme de cancer au fost efectuate, în primele opt luni ale lui 2020, depășind cu mult numărul preconizat pentru anul acesta.

Copilași cu ochii triști, care duc lupte grele pentru viață, cu boli cu nume greu de pronunțat pentru un adult, darămite pentru ei. De multe ori, sărăcia și distanța de municipiul Constanța sunt impedimente pentru ca părinții să îi aducă la consultațiile medicale sau la tratamente. Pentru a veni în sprijinul lor, în urmă cu câțiva ani, Asociația „Dăruiește Aripi” a lansat un program de vizite medicale la domiciliu. Iar anul acesta, în contextul pandemiei de coronavirus, numărul vizitelor efectuate la domiciliu, în colțuri uitate ale județului, a crescut considerabil.

„E greu de pus în cuvinte viața trăită de copiii sub tratamentul unei boli cronice grave. Și sentimentele care ne încearcă ori de câte ori le pășim pragul, acasă la ei, când părinții ne întâmpină sfioși și recunoscători pentru că am ajuns să le tratăm copiii. Principala noastră preocupare este să strângem constant campanii care să susțină derularea acestui proiect, în care personalul medical din oncologia pediatrică de la Constanța își derulează actul medical în cele mai bune condiții”, a afirmat Alina Pătrăhău, de la Asociația „Dăruiește Aripi”.

Peste 10.000 de kilometri făcuți în județul Constanța

În primele opt luni ale lui 2020, voluntarii și cadrele medicale au călătorit peste 10.300 de kilometri, prin județul Constanța, și au efectuat 190 de vizite medicale. „Am depășit cu 61% estimările de la începutul anului, pentru că pandemia ne-a forțat pe toți să ne repliem și astfel s-a mărit numărul vizitelor din acest program. În plus, amenințarea COVID ne obligă să fim constant în alertă și să nu precupețim niciun efort pentru protecția micuților încercați de boală și familiile lor. Am achiziționat și folosit peste 1.500 de echipamente de protecție în timpul vizitelor și astfel putem să raportăm că niciun copil din evidența noastră și nici personalul medical nu s-a îmbolnăvit. Putem afirma cu mândrie că datorită acestui proiect în sfera oncologiei pediatrice, zona Dobrogea este singura din țară care nu are niciun caz pierdut din evidență iar tratamentele și monitorizările s-au desfășurat la timp”, a mai arătat Alina Pătrăhău. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5634 secunde