Nelu Tătaru: "Noi sperăm să avem doar o creștere ușor simțită la persoanele cu risc"

135
Nelu Tătaru:

Articole de la același autor

În scurt timp, copiii se vor reîntoarce la școală, motiv pentru care unitățile de învățământ trebuie să își ia toate măsurile necesare pentru ca cei mici, dar nici profesorii să nu aibă de suferit. Având în vedere faptul că nu am scăpat, încă, de pandemia cu noul coronavirus, se fac tot felul de scenarii pentru noul an școlar.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru este de părere că, după începerea școlii, va fi o creștere ușoară a numărului de cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19, dar nu la nivelul copiilor, ci a persoanelor cu risc.

"Noi sperăm să avem doar o creștere ușor simțită și nu la nivelul copiilor, ci la persoanele cu risc. De aceea, medicina muncii ne-a și recomandat și am fost de acord ca tot ce înseamnă personal didactic și nedidactic, peste 60 ani și cei care au comorbidități să poată face cursurile online, precum și libertatea pe care am lăsat-o autorităților locale, inspectoratelor școlare județene, DSP-urilor, de a adapta scenariile pe care le-am gândit la fiecare unitate școlară", a precizat Tătaru. Referitor la posibilitatea ca profesorii să transmită boala, ministrul Sănătății a arătat că au fost elaborate niște norme care trebuie respectate. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.626 secunde