Vlad Pascu rămâne după gratii. Îşi dorea arest la domiciliu pentru a studia

248
Vlad Pascu rămâne după gratii. Îşi dorea arest la domiciliu pentru a studia - x-vlad-pascu-1704802857.jpg

Articole de la același autor

Marţi, Vlad Matei Pascu, tânărul care a condus drogat și a provocat tragedia rutieră din 2 Mai, a cerut judecătorilor Tribunalului Constanța să fie lăsat în arest la domiciliu, motivând că doreşte să studieze în vederea înscrierii la o facultate. Instanţa, însă, a respins cererea lui Vlad Pascu privind revocarea măsurii arestării preventive şi înlocuirea cu o altă măsură mai blândă, respectiv arestul la domiciliu. Decizia judecătorilor este definitivă!
 

„În baza art. 425 ind 1 alin. 7 pct. 1 lit. b Cod procedură penală, respinge, ca nefondată, contestația formulată împotriva încheierii din data de 28.12.2023 pronunțată de Judecătoria Mangalia în dosarul penal nr. 4989/254/2023/a5 de inculpatul PASCU MATEI VLAD, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului prevăzute de art. 192 alin. (1), (2) şi (3), art. 196 alin. (1) şi (4), art. 336 alin. (2) şi art. 338 alin. (1) din Codul penal, cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal.


Ia act că inculpatul a fost asistat de apărător ales. În baza art. 275 alin 2 Cod procedură penală obligă inculpatul la plata sumei de 400 lei, reprezentând cheltuieli judiciare către stat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă de cameră de consiliu, azi 09.01.2024”, se arată în minuta instanţei.


Pe 11 octombrie 2023, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia au anunţat că inculpatul Vlad Pascu, din Bucureşti, a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.

„În sarcina inculpatului s-a reţinut că, în dimineaţa zilei de 19.08.2023, a condus pe drumurile publice un autovehicul, sub influenţa substanţelor psihoactive, iar, la intrare în localitatea 2 Mai, a acroşat un grup de persoane care se deplasau pe marginea drumului. În urma impactului, a rezultat decesul numiţilor O.A.S. (21 ani) şi D.R.M. (20 ani), precum şi vătămarea corporală a numiţilor B.D.D. (18 ani), C.V.A. (20 ani) şi I.C.I. (20 ani). De asemenea, se reţine că, după producerea accidentului, inculpatul a părăsit locul accidentului”, au transmis procurorii.


Reamintim filmul tragediei: pe 19 august, în localitatea 2 Mai Vlad Pascu a urcat drogat la volan şi a izbit în plin un grup de tineri. În urma accidentului două persoane şi-au pierdut viaţa iar alte trei au fost rănite. Şoferul a plecat de la locul accidentului şi a fost găsit de poliţişti în Vama Veche. Se afla sub influenţa unui cocktail de stupefiante. Procurorii l-au trimis în judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă dar şi conducerea unui vehicul sub influenţa drogurilor şi părăsirea locului accidentului.
 

De precizat că faptele pentru care este judecat Vlad Pascu intră sub incidența legii „Anastasia”, cea care nu permite șoferilor drogați, care comit accidente mortale, să primească o pedeapsă cu suspendare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5944 secunde